Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba audiat de procurorii DNA din Cluj pentru fraude legate de referendum

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DNA din Cluj au demarat o anchetă în care sunt implicaţi fostul ministru de la Apărare, actual deputat PNL, Teodor Atanasiu și fiul actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, este audiat in aceste momente de procurorii DNA Cluj intr-un dosar de coruptie, potrivit rtv.ro.

Potrivit sursei citate cei doi și-ar fi folosit influenta politica pe care o detin pentru a influenta organizarea si prezenta la vot, deci este vorba de acuzatii legate de fraude la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Despre această situație, Florin Roman, vicepreședintele PNL Alba și un apropiat al lui Teodor Atanasiu, precizează că acuzațiile care i se aduc fostului ministru al apărării sunt doar speculații în momentul de față.

Acesta a primit ieri o citație prin care i se solicita ca astăzi la ora 12.00 să se prezinte la sediul Serviciului Teritorial al DNA Cluj. Citația nu menționa nici motivul și nici posibile acuzații care i s-ar aduce deputatului PNL.

Așadar, Atanasiu s-a prezentat singur la DNA Cluj, unde se află în continuare la audieri, a declarat Florin Roman pentru ziarul „Unirea”.

UPDATE: La ieșirea de la audieri, Teodor Atanasiu a declarat relaxat că a aflat de la procurorii DNA despre învinuirile care i se aduc, respectiv că ar fi folosit mijloace bănești și auto pentru a aduce lumea la vot, astfel încât să influențeze  rezultatul referendumului din 29 iunie.

“Nu recunosc învinuirile care mi se aduc și cu asta basta. Am dat o declarație scrisă în legătură cu aceste acuzații” a declarat Atanasiu vizavi de acuzațiile aduse la cunoștință de către procurori.

„Am fost citat in calitate de presedinte al PNL Alba. Am g[sit citatia aseara in cutia postala, cand s-a intors din concediu.”

În legătură cu interlopii cu care ar fi colaborat la acțiunea de aducere a alegătorilor la urne, președintele PNL Alba a spus că i s-au spus 3 nume de așa-ziși interlopi de care nu a auzit niciodată. Procurorii i-au spus ca unul dintre interlopi este din Alba Iulia.

Referitor la fiul ministrului apărării Corneliu Dobriţoiu, Atanasiu a declarat că nu îl cunoaște personal nici pe ministru și nicidecum pe fiul acestuia.

Vom reveni cu amănunte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea