Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Pe data de 8 august vor fi gata sondajele. Klaus Iohannis este mult în faţa lui Cătălin Predoiu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu a spus că desemnarea candidatului Alianței Creștin Liberale la Președinția României se va face pe 9-10 august, iar în urma măsurătorii de astăzi ”Klaus Iohannis este mult în faţa lui Cătălin Predoiu”. Acesta a mai spus că nu e posibil ca un institut de sondare să arate o situaţie contrară decât dacă “şi-a bătut joc de sondaj”.

Teodor Atanasiu precizează că “în jurul datei de opt august va fi finalizată cercetarea pe care am făcut-o noi, pe care am comandat-o celor două institute de sondare a opiniei publice şi imediat după această dată, forul de conducere al partidului se va reuni pentru a lua decizia privind candidatul la alegerile prezidenţiale. Deci practic, pe 9-10 august va fi desemnarea“.

Liderul liberal mai spune că “încă nu este gata (sondajul PNL-n.r.), pe data de 8 vor fi gata sondajele, dar e foarte clar că cel puţin pe măsurătoarea de astăzi, domnul Iohannis este mult în faţă, însemnând multe procente, nu vă pot spune acum. Nu măsurăm doar punctul de plecare, ci măsurăm şi tendinţa, cât poate să obţină în turul doi şi aşa mai departe. Dar nu credem că vor fi modificări spectaculoase faţă de sondajele prezentate până acum opiniei publice“, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat la RFI cum va fi armonizat sondajul PNL cu cel al PDL, dacă cercetările liberalilor arată că Iohannis stă mai bine decât Predoiu, iar studiul PDL arată invers, Atanasiu a răspuns: “Având în vedere că marja de eroare a sondajelor comandate de noi este de 2% şi diferenţa dintre cei doi candidaţi pe sondaje este mult mai mare, sondajele nu pot arăta acest lucru, decât dacă unul dintre institute şi-a bătut joc de sondaj. Dar nu credem că se va întâmpla acest lucru. Sunt sondaje făcute de noi pentru a ne fi utile în desemnarea candidatului şi în abordarea campaniei electorale, nu sunt sondaje pe care le-am făcut ca să le mistificăm, ci ca să putem lucra cu ele“.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea