Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Tenismena Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), în calificări la Transylvania Open 2024

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miriam Bulgaru, tenismena legitimată la CSM Unirea Alba Iulia, va participa la calificările pentru Transylvania Open 2024, primind un wildcard din partea organizatorilor. Turneul, desemnat cel mai bun WTA 250 în anii 2022 și 2023, se va desfășura în perioada 3-11 februarie.

Anul trecut, în luna octombrie, jucătoarea din Cetatea Marii Uniri a realizat, la Cluj-Napoca, prima sa victorie într-un turneu WTA, pierzând ulterior, la mare luptă, în optimile de finală, cu Rebeka Masarova, o partidă de două ore și 38 de minute. În vârstă de 25 de ani, Miriam Bulgaru se clasează pe locul 192 în ierarhia WTA, 2023 fiind considerat cel mai bun act al carierei (participări la calificările de la Roland Garros și US Open). A început acest an cu o înfrângere în primul tur al calificărilor la Australian Open, turneu la care a fost în premieră. A urmat un turneu la Porto, săptămâna trecută cu o victorie (dublu 6-0 cu Ana Filipa Santos, Portugalia) și un eșec, în turul secund, 5-7, 3-6 cu Veronika Erjavec (Slovenia).

Astăzi, Miriam Bulgaru are meci într-un alt turneu W50 Porto, cu Radka Zelnickova (Slovacia, 20 de ani, 598 WTA)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Încă trei jucătoare din România se vor lupta pentru marele trofeu Transylvania Open WTA 250, alături de Ana Bogdan (66 WTA). Jaqueline Cristian (84 WTA), Gabriela Ruse (140 WTA), finalistă a ediției anterioare a turneului, și Anca Todoni (243 WTA) au intrat pe tabloul principal. Turneul din Cluj are alocate patru wild carduri pentru tabloul principal de simplu și patru pentru calificări. Cele din urmă au fost acordate jucătoarelor: Miriam Bulgaru (192 WTA), Andreea Mitu (217 WTA), Mara Gae (1080 WTA) și Briana Szabo (922 WTA). La dublu, un wild card va merge către echipa formată din Jaqueline Cristian și Andreea Mitu, cel de-al doilea va fi comunicat înainte de turneu, organizatorii fiind obligați de regulamentul WTA să păstreze un wild card pentru jucătoare de dublu din top 30.

Foto: Transylvania Open


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea