Rămâi conectat

Actualitate

Telefoane interzise în România. Care sunt acestea și ce amenzi riscă cei ce le folosesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii care utilizează o anumită categorie de telefoane riscă amenzi usturătoare, deoarece frecvențele folosite de aceste terminale pot cauza probleme în cazul sistemului de comunicații din cadrul serviciilor de urgență, precizează Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Românii care dispun de telefoane provenite din regiuni precum SUA sau Canada se pot trezi că plătesc amendă pentru folosirea acestora pe teritoriul României. Concret este vorba despre telefoanele care folosesc standardul DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications), destinat comunicațiilor fără fir la distanțe scurte. Pentru acest standard, în Europa a fost rezervată banda de frecvențe 1880-1900 MHz.

Dispozitivele care provin din SUA, Canada și anumite zone din Asia folosesc versiunea 6.0 a standardului DECT, care utilizează banda de frecvențe 1920-1930 MHz. Acest lucru duce la apariția interferențelor în cazul serviciilor care folosesc aceeași bandă. În cazuri extreme aceste interferențe pot chiar afecta comunicațiile în cazul serviciilor de urgență cum ar fi apelurile către poliție sau pompieri.

În aceste cazuri, operatorul de telefonie poate detecta sursa interferențelor și poate transmite datele către ANCOM. Utilizatorii care folosesc telefoanele cu standard DECT 6.0 ajung astfel să plătească amenzi care se situează între 500 și 5.000 de lei. Comercializarea telefoanelor de tip DECT 6.0 este de asemenea interzisă.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea