Rămâi conectat

Societate

Teatrul ” Prichindel” din Alba Iulia pe scena festivalului ” Puck „, la Cluj-Napoca

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada 15 – 19 octombrie a.c., la Cluj-Napoca va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internaţional al teatrelor de păpuşi şi marionete „Puck”. Printre cei care vor juca pe scena festivalului, se numără şi actorii  Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, din Alba Iulia.

Este un festival concurs anual care reuneşte spectacole de teatru de păpuşi şi marionete. Organizatorul manifestării este Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj-Napoca. Sunt invitate spectacole ale unor teatre şi companii teatrale din România şi străinătate, pe baza unei selecţii prealabile. Festivalul are un caracter competitiv. Spectacolele sunt evaluate de către un juriu de specialitate, care va acorda premii. Locul de desfăşurare al manifestărilor (spectacole, work-shop-uri, conferinţe): Sala Teatrului “Puck”, Teatrul Maghiar Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, Teatrul Naţional “Lucian Blaga”, Casa Armatei,  Sala Facultăţii de Teatru – Universitatea “Babeş-Bolyai”, Casa Tranzit.

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia  se numără printre cei selecționați,  astfel ei vor participa cu spectacolul „Zulenka”,  miercuri, 17 octombrie a.c., de la ora 10.00 și 12.00 în  Sala Teatrului “Puck”.

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

” Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârșitul secolului al 19-lea un volum de minunate povești. E o istorie  fără violență fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la șapte ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de șapte ani. Zulenka este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii …  ” ,  Cristian Pepino – regizor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea