Rămâi conectat

Societate

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia, invitat la Festivalul Internațional ”Arlechino” din Brașov. Va prezenta spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Afis POVESTEA LUI MUCK CEL MICTeatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ”Arlechino 66 – Caravana Poveştilor”, care se va desfăşura în perioada 31 mai  – 5 iunie 2016 la Brașov. Păpușarii albaiulieni vor participa cu spectacolul ”Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov (Bulgaria). Acesta se va juca pe data de 2 iunie, ora 11.00 la sala Reduta din Brașov.

Evenimentul este organizat de către Teatrul pentru copii Arlechino Braşov în parteneriat cu Consiliul Local şi Primăria Municipiului Braşov.

 „Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative” –    Todor Valov, regizor .

Echipa spectacol:

Distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea

Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria

Realizare costume: Mirela Tămășan

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Societate

FOTO: Praznic mare la Mănăstirea ”Sfânta Treime” de la Măgina: Hramul așezământului monahal, serbat în ziua de Sânzâiene

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO: Praznic mare la Mănăstirea ”Sfânta Treime” de la Măgina: Hramul așezământului monahal, serbat în ziua de Sânzâiene La Mănăstirea ”Sfânta Treime” de la Măgina, a fost sărbătorit luni, în a doua zi de Rusalii, hramul așezământ monahal, într-o atmosferă de solemnitate și evlavie. În mijlocul credincioșilor, mulți purtând tradiționala ie românească, a fost prezent […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea