Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Țeapă cu locuri de muncă în Germania – 16 persoane din Sebeș înșelate de un bărbat din Sibiu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Suspectul mai multor infracţiuni de înşelăciune identificat şi cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş.

La data de 20 septembrie, în urma activităţilor investigative operative şi de cercetare efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, au reuşit identificarea lui Ioan Marius B (37 de ani) domiciliat în municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, ca fiind principalul suspect în comiterea a 16 infracţiuni de înşelăciune.

Din cercetările efectuate până în prezent poliţiştii au stabilit că în data de 24.06.2012, în presa locală din judeţul Alba, suspectul a publicat un anunţ prin care anunţa că intermediază angajarea în Germania pentru muncă în agricultură.

Persoanele interesate l-au contactat pe suspect, folosind coordonatele de contact menţionate în anunţul publicitar, care a prezentat şi menţinut ca adevărată oferta de muncă în Germania, pretinzând suma de 200 lei/persoană, drept garanţie pentru încheierea contractului de muncă, solicitând depunerea banilor într-un cont bancar.

Cele 16 victime, identificate până în prezent, au depus câte 200 lei în contul bancar menţionat şi s-au prezentat la data, locul şi ora precizată de suspect pentru plecarea în Germania, unde au constatat că au fost înşelate.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperării prejudiciului cauzat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor persoanelor să fie atenți la acele anunțuri care vin si spun ca mediază si plasează forță de muncă în străinătate. Sunt angajatori care fac intermediere. Cei interesaţi trebuie să fie atenți la ce contract semnează pentru că acele societăți nu fac altceva decât să întocmească dosarul, să pună la dispoziția unui angajator un număr mai mare de persoane, iar angajatorul selectează persoanele, nicidecum acei angajatori nu asigură încheierea unui contract de muncă în străinătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

MÂINE: Ioana Milculescu, concert la Alba Iulia în Spațiile Ryma. Solista trupei Subcarpați își lansează albumul de debut. Programul evenimentului Ioana Milculescu, solista trupei Subcrapați, va conerta mâine, 17 mai, în Spațiile Ryma, unde urmează să își lanseze albumul de debut. După spectacolul oferit de artistă, cunoscutul DJ Herodot urmează să continue distracția cu un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea