Rămâi conectat

Actualitate

Taxa auto pe poluare a fost suspendată până la 1 ianuarie 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Românii care au achitat taxa auto pentru emisiile poluante îşi vor primi banii înapoi, după ce deputaţii au trecut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă legată de suspendarea unor dispoziţii ale legii  nr. 9/2012.

Ordonanţa reglementează și situaţia persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. În acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei plătite, conform Ordonanţei 92/2003 privind codul de procedură fiscală.

Foarte mulți dintre cei care au achitat această taxă și-au recuperat ulterior banii, obținând în instanță hotărâri judecătorești favorabile.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, aplicarea dispozițiilor art. 2 lit. i), ale art 4. alin. (2) și a celor privind prima transciere a dreptului de proprietate art. 5 alin (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, se suspendă până la 1 ianuarie 2013, se arată în textul de lege.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise Una din trei locuințe din România este încălzită prin centrale de apartament, dar acest lucru este pe cale să se schimbe radical, pentru că Guvernul lucrează la modificarea legii privind performanța energetică a clădirilor, urmând să interzică centralele de apartament care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea