Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tată și fiu celebri, din Alba Iulia, dați în urmărire naţională şi internaţională, săltați de poliţişti

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unor activităţi specifice desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Alba, au fost depistaţi ieri, 8 aprilie, două persoane tată şi fiu, Tică Robert și Tică Ilie, condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, potrivit IPJ Alba, “a fost depistat Ilie T., de 44 de ani, din municipiul Alba Iulia, pe numele căruia Judecătoria Alba Iulia a emis  un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Aceste a fost dat în urmărire la nivel naţional la începutul anului 2014.

Totodată, a fost depistat Robert T., de 24 de ani, din municipiul Alba Iulia, pe numele căruia Tribunalul Alba a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  8 din Legea 39/2003 deţinere de droguri de risc, fără drept. Acesta a fost urmărit la nivel naţional şi internaţional.

Urmăriţii au intrat în România venind din Norvegia, duminică, 06 aprilie a.c.

Cei doi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.”

Reaminim că Robert Tică, ultimul inculpat din gruparea tinerilor traficanți de droguri destructurată de DIICOT Alba în luna septembrie 2012, a fost condamnat, în decembrie 2013 de Tribunalul Alba, la 5 ani de închisoare cu executare. Sentința nu a fost definitivă.

Alături de Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu și Raul Mihai Nichimiș, Robert Tică a fost trimis în judecată fiind acuzați că au procurat din Spania și au introdus în țară, prin intermediul unor firme de curierat, cantități însemnate de droguri de risc (hașis), ce erau destinate comercializării către consumatori din județul Alba.

În acest dosar 8 inculpați au fost reținuti de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie 2012 după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de hașis, instrumente folosite la cântărirea și porționarea drogurilor și două arme de vânătoare, cu muniția aferentă.

La data respectivă Robert Tică a primit mandat de arestare în lipsă iar după trimiterea în judecată instanţa de fond a dispus disjungerea şi formarea unui nou dosar penal.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea