Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Tariful de închiriere al bicicletelor IVelo în Alba Iulia rămâne neschimbat – consilierii locali au respins solicitarea de majorare depusă de Asociaţia Green Revolution

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

biciclete alba iulia003Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului de închiriere pentru bicicletele IVelo, puse la dispoziție de Asociația Green Revolution Romania în Alba Iulia, a fost respins. O parte dintre consilierii locali, în principal liberalii, au considerat că solicitarea vine după o perioadă relativ scurtă de funcționare, astfel încât nu se poate face o evaluare corectă a profitului sau pagubelor înregistrate de centrul de închirieri situat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Cetate.

În plus, aleșii locali au remarcat faptul că, în afară de motivul invocat de asociație – cheltuieli mari cu reparația bicicletelor care se defectează din cauza ”utilizării defectuoase”, nu au fost atașate la cererea întocmită niciun fel de documente din care să rezulte care este nivelul acestor cheltuieli, comparativ cu profitul obținut.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Green Revolution România, în cele 72 de zile de la inaugurarea centrului au fost înregistrate 4.100 de închirieri, dintre care 1.200 gratuite, pentru pensionari şi copii până la vârsta de 16 ani. Dintre cele 70 de biciclete puse la dispoziție s-au defectat, în medie, 6 pe zi, conducând astfel la un număr de 431 de reparaţii (la fiecare bicicletă intervenindu-se de peste 6 ori).

Din această cauză s-a propus modificarea Protocolului de Cooperare cu Consiliul Local prin întocmirea unui act adiţional care să reglementeze modificarea tarifului de închiriat biciclete de la 3 lei/oră, la 4/lei pe oră, tariful pe zi urmând să îşi păstreze valoarea de 15 lei/24 ore.

În urma votului din Consiliul Local s-a stabilit că tariful va rămâne neschimbat până la finalul sezonului, când se va face un bilanț pe baza căruia să se poată discuta despre o eventuală majorare pentru anul viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea