Rămâi conectat

Politică Administrație

Tăriceanu, acuzat de Alina Gorghiu că face jocul PSD și susține alegerea primarilor într-un singur tur

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost acuzat, sâmbătă, la Alba Iulia, de copreședintele PNL Alina Gorghiu, că face jocul PSD-ului și susține alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Alina Gorghiu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că partidele noi ar fi avantajate ”de un al doilea tur de alegeri” și l-a acutzat pe Tăriceanu, care e și copreședinte al ALDE, că face jocul PSD-ului.

Alina Gorghiu01

”Partidele noi ar fi avantajate de un al doilea tur de alegeri. Într-un singur tur știți foarte bine că partidele noi n-au niciun fel de șansă să câștige aceste alegeri. Vă mai spun un lucru apropo de două tururi. Le e atât de frică de al doilea tur de scrutin încât Tăriceanu, care e valetul domnului Dragnea și valetul PSD-ului a mai prelungit raportul, cât Teo (n.a. Teodor Atanasiu), (…) cât să-l ducă după alegeri”, a spus Gorghiu.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a afirmat că legea pe care PNL depus-o în Parlament stă și acum la Senatul României, prelungind la 60 de zile termenul de dezbatere publică.

Alina Gorghiu a adăugat că ”momentul adevărului va fi luni”, când ”începe judecata”, susținând că PNL vrea în continuare alegeri în două tururi de scrutin.

”Momentul adevărului va fi luni, începe judecata pe două tururi de alegeri, procedură pe care PNL-ul a inițiat-o. Sper ca în foarte scurt timp să avem din partea instanței de judecată un deznodământ în sensul trimiterii excepției de neconstituționalitate pe un singur tur de alegeri la Curtea Constituțională. Să decidă CCR dacă noțiunea pe care o știți cu toții din Constituție, de majoritate, adică de 50 la sută plus unu e cea care trebuie să se aplice în mod legitim și reprezentativ a primarilor sau nu”, a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai spus că, în acest moment, liberalii pleacă de la premisa organizării alegerilor într-un singur tur de scrutin.

”Ne batem pe tot terenul cu PSD, umăr la umăr, în ciuda unor mizerii de manipulări pe care le-ați văzut la nivel public prin analizele pe care PSD-ul le mai aruncă pe piață, dar această manipulare noi am văzut-o în fiecare campanie electorală. Vom lupta până ultima secundă să câștigăm aceste alegeri și pornim de la premisa că va exista un tur de alegeri, nu ne facem calculul în acest moment decât pe legislația prezentă”, a spus Gorghiu.

Copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, se află, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a participa la evenimentul de lansare a candidaților PNL din județul Alba.

La conferința de presă au mai participat președintele PNL Alba, Mircea Hava, prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu și secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea