Rămâi conectat

Actualitate

Tânăr din Unirea reținut de polițiștii din Cluj – a lovit un bătrân de 79 de ani și i-a smuls portmoneul din mână

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj-Napoca au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 28 de ani, din judeţul Alba, bănuit de tâlhărie. Acesta ar fi deposedat victima, prin violenţă, de 600 de lei.

Din cercetări a reieşit că N.C., din comuna Unirea, şi-ar fi însuşit, fără drept, 600 de lei, de la un bărbat, de 79 de ani, din Cluj-Napoca, aflat în staţia unui mijloc de transport în comun din zona gării. Victimei i s-ar fi sustras banii din portmoneul pe care îl ţinea deschis în mână, iar pentru a-şi asigura scăparea, suspectul ar fi aplicat părţii vătămate o lovitură cu pumnul”, precizează Simona Vîrci, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Faţă de tânăr s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat în faţa instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte, Poliţia recomandă:

– manifestaţi prudenţă atunci când manevraţi bani în spaţii publice, întrucât puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor

– în ziua în care vă primiţi salariul/pensia treceţi întâi pe acasă pentru a vă lăsa banii, apoi mergeţi la cumpărături doar cu suma necesara

– nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine)

– nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă

– pentru a facilita identificarea şi prinderea autorilor, încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre următoarele aspecte: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului (vârsta aproximativă, înălţimea, constituţia fizică, forma feţei, culoarea părului, a ochilor, vestimentaţia, semne particulare), numele/poreclele folosite între agresori, tipul, numărul maşinii şi direcţia în care a plecat (dacă este cazul)

– daca sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a striga. O astfel de reacţie va alerta persoanele din jur şi îl poate determina pe agresor să vă lase în pace.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea