Rămâi conectat

Actualitate

Tânăr din Pianu de Jos, posesor al unui mandat de executare pentru infracțiuni rutiere, REȚINUT de polițiști. A fost depus la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

La data de 6 mai 2021, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat și reținut pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Pianu de Jos, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sebeș.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere, în concurs ideal și stare de recidivă.

Electrica Furnizare Discount

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Publicitate

Actualitate

Bătălie intensă în industria Big Pharma: Apar pastilele anti-COVID-19

Publicat

în

Bătălie intensă în industria Big Pharma : Apar pastilele anti-COVID-19

Competiţia între companiile farmaceutice pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19 sub formă de pastile se intensifică, în timp ce o companie japoneză a început testele clinice şi intră astfel în cursă alături de societăţi precum Pfizer sau MSD (Merck Sharp &Dohme), relatează duminică agenţia EFE.

Pastila concepută de laboratorul japonez Shionogi ar urma să fie administrată una pe zi şi obiectivul ei este de a neutraliza virusul într-un interval de timp de zece zile după infectare, informează Agerpres.
”Scopul nostru este un produs cu administrare pe cale orală sigur, la fel ca Tamiflu sau Xofluza”, a declarat publicaţiei The Wall Street Journal directorul general al acestei companii, Isao Teshirogi, dând exemplul acestor două medicamente folosite împotriva gripei.

Electrica Furnizare Discount

Totuşi, compania niponă se află în urma laboratoarelor americane Pfizer şi MSD, care sunt într-o fază mai avansată a conceperii unui asemenea tratament anti-COVID-19. Pastilele au fost gândite pentru ca bolnavii să le folosească atunci când au simptome uşoare şi sunt acasă, spre deosebire de tratamente precum cel cu Remdesivir, medicament administrat în spitale şi rezervat de obicei bolnavilor în stare mai gravă.

Dar cu atenţia concentrată mai ales asupra vaccinurilor anti-COVID-19, în ultimul an nu s-au înregistrat progrese decisive la acest capitol, tratamentele folosite pentru această boală înregistrând puţine schimbări.

În cazul Pfizer, această companie a anunţat că pastila sa, administrabilă de două ori pe zi şi al cărei concept este apropiat de cel al Shionogi, ar putea ajunge pe piaţă chiar în cursul acestui an.

În schimb, compania MSD, al cărei tratament se bazează pe o formulă studiată cu ani în urmă ca posibil antidot împotriva Ebola, a declarat că deocamdată pastila sa experimentală anti-COVID-19 s-a dovedit eficientă în reducerea încărcăturii virale a pacienţilor COVID-19 şi ea ar putea reduce riscul de spitalizare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne: „Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august”

Publicat

în

Ministrul Afacerilor Interne: „Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august, precizând că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente.

Lucian Bode a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că structurile MAI verifică în continuare dacă oamenii poartă masca de protecţie în locurile unde aceasta este obligatorie, iar în caz contrar sunt date amenzi.

Electrica Furnizare Discount

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

Ministrul Bode a mai transmis că de la 1 august nu vor exista neapărat noi măsuri de relaxare, ci vor exista completări la ce aflate deja în vigoare.

„Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât op campanie de vaccianre care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Actualitate

Fostă dansatoare din buric, ANGAJATĂ la compania de STAT care asigură mentenanța Sistemului Energetic Național. Ce atribuții va avea

Publicat

în

Fostă dansatoare din buric, ANGAJATĂ la compania de STAT care asigură mentenanța Sistemului Energetic Național. Ce atribuții va avea

Raluca Paraschiv, fostă Anton este o fostă dansatoare din buric și are atestat de machioză profesionistă. La începutul acestei luni a fost angajată la Smart SA, o subsidiară a Transelectrica. Este vorba despre compania de stat care asigură mentenanța Sistemului Energetic Național, potrivit România Libera.

Femeia a dat un concurs în care cea mai tehnică cerință a fost „cunoaștere PC pachet MS Office 2010”. Pe data de 24 iunie s-a publicat anunțul de concurs. A urmat o perioadă de înscriere mai scurtă de o săptămână, iar pe 2 iulie a avut loc examenul.

Electrica Furnizare Discount

Anunțul de angajare a fost hilar. Participanții au fost îndrumați să sune la un număr de telefon pentru a afla bibliografia.

Singura cerință a fost cunoașterea pachetului MS Office 2010. Femeia urmează, pe baza acestor îndeletniciri să-l consilieze pe directorul general de la SMART SA.

Câștigătoarea este absolventă de Spiru Haret. Ea a frecventat și cursurile postliceale ale Școlii de Poliție și vreme de șapte ani a lucrat la Poliția Rutieră din București. A recomandat-o și faptul că este fata unuia dintre mulții lideri de sindicat care activează în zona Ministerului de Interne, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, urmele lăsate de aventurile de dansatoare din buric încă sunt prezente pe internet. Mai multe anunțuri arată și prețurile pentru fiecare prestație.

Sursa: romanialibera.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare