Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr de 24 de ani, care se sustrăgea cercetărilor, ca persoană bănuită de furt, distrugere, și conducere fără permis, prins de către polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânărul în vârstă de 24 de ani, din Blaj, cercetat pentru furt, distrugere, furt în scop de folosință și conducere fără permis, care se sustrăgea cercetărilor a fost depistat și reținut de către polițiști.

Polițiștii din Blaj l-au depistat și reținut și pe tânărul de 24 de ani, din Blaj, cercetat pentru furt, distrugere, furt în scop de folosință și conducere fără permis, care se sustrăgea cercetărilor.

În cursul zilei de azi, 21 mai 2021, împreună cu tânărul de 22 de ani, reținut anterior, alături de care ar fi săvârșit faptele, a fost prezentat în fața magistraților, iar, pe numele lor, au fost emise mandate de arestare preventivă.

Aceștia au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate.

Informații de background:

La data de 20 mai 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru de 24 de ore, față de un tânăr de 22 de ani, din Blaj, care este bănuit de furt, furt în scop de folosință, distrugere și conducere fără permis.

Se pare că, în noaptea de 12/13 mai 2021, acesta, împreună cu un alt tânăr de 24 de ani, din Blaj, care în prezent se sustrage cercetărilor, ar fi pătruns, fără drept, în locuința unui cetățean din municipiul Blaj, de unde ar fi sustras diferite bunuri (ceasuri, parfumuri, aparatură electrocasnică și electrică), precum și cheile unui autoturism, parcat în curtea imobilului.

Ulterior, cei doi ar fi sustras și condus autoturismul, pe ruta Blaj – Alba Iulia și retur, cu toate că nu dețin permis de conducere, împrejurare în care, pe raza municipiului Blaj, ar fi acroșat două autoturisme, din care un taxi, din interiorul căruia ar fi sustras aparatul de taxat.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, ieri, 20 mai, polițiștii din Blaj, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Alba, au efectuat 5 percheziții, la imobilele de domiciliu și alte 3 locații folosite de cei doi în activitatea infracțională, ocazie cu care au fost identificate o parte din bunurile sustrase precum și articole vestimentare folosite în timpul săvârșirii faptelor.

Prejudiciul, care a fost evaluat la 30.000 de lei, a fost recuperat în proporție de aproape 50 %.

UPDATE : În plus, față de tânărul de 24 de ani, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, în baza Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, după ce au constat faptul că, în noaptea în care ar fi săvârșit infracțiunile avea obligația de a nu părăsi domiciliul unde era carantinat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea