Tânăr cercetat pentru înşelăciune prin metoda ”Accidentul” – A ”țepuit” un pensionar din Alba Iulia, cu 6.000 de lei

Paul Voicu - Primar 2020

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr din municipiul Brăila, ca persoană bănuită de comiterea unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.

La data de 18 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadru Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe P.V., de 21 de ani, din municipiul Brăila, ca persoană bănită de comiterea unei înşelăciuni în dauna unui bărbat din Alba Iulia, faptă sesizată poliţiei în luna mai 2013.

ELIT

În sarcina tânărului s-a reţinut faptul că, la data de 24.05.2013, l-a sunat pe un cetăţean din Alba Iulia, prezentându-se avocat şi l-a informat că fiul său a fost implicat, cu vinovăţie, într-un accident rutier, în urma căruia o persoană a suferit leziuni. Pentru a se împăca cu familia victimei, aşa-zisul avocat i-a solicitat vârstnicului, suma de 6.000 de lei.

Fără a bănui că este victima unei infracţiuni, vârstnicul a transferat suma solicitată, printr-un serviciu de transfer rapid de bani, într-un cont indicat de escroc.

Mihail David - 2020

Ulterior, acesta şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

Faţă de P.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţia vă recomandă:

– Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calități oficiale.
– Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
– Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest modus operandi intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:
– În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
– Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
– Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
– De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.
– Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.
– În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...