Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Tăiați pensiile speciale!”, protestul României ce s-a putut vedea din avion. Guvernul Cîţu nu îşi respectă propriul program de guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Tăiați pensiile speciale!”, protestul României ce s-a putut vedea din avion. Guvernul Cîţu nu îşi respectă propriul program de guvernare

Cea mai mare coregrafie-protest a anului a avut loc, vineri seară, în Piața Victoriei. 100 de membri Declic au ridicat pe brațe 3 pânze uriașe, de câte 30 de metri lungime, cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”.

Mesajul, care a umplut Piața Victoriei, a fost vizibil din clădirea Guvernului, precum și din clădirile de vizavi.

Protestatarii sunt nemulțumiți de amânarea la infinit a unui proiect de lege care să desființeze pensiile speciale, în acord cu decizia CCR. Comunitatea Declic solicită Guvernului Cîțu o asumare a unui termen până la care să reformeze sistemul de pensii.

Comunitatea Declic le amintește guvernanților că reforma pensiilor este prevăzută și în Planul Național de Reziliență și Redresare, iar lipsa unui acord în coaliție poate duce la pierderea fondurilor europene.

”Este inacceptabil ca pensionarii care cotizează zeci de ani și ies la pensie la 65 de ani să primească câteva sute de lei pe lună, iar ”specialii” pensionați la 45 de ani să încaseze zeci de mii de lei lunar. Cât timp unii speciali încasează lunar 77.000 de lei, 4.9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunță că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei.

Decizia de a protesta în fața Guvernului a fost luată după ce mai multe firme de publicitate au refuzat afișarea, pe panouri stradale, la metrou sau RATB, a mesajului Tăiați pensiile speciale, pe motiv că autoritățile locale nu au aprobat imaginea.

”Vrem ca politicienii, indiferent de partidul din care fac parte, să înțeleagă că cetățenii nu pot fi duși cu vorba și nici reduși la tăcere. Tăierea pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru Guvern și Parlament nu doar la nivel declarativ”, a adăugat Cătălina Hopârteanu.

Acțiunea face parte din campania „Eliminați pensiile speciale”, cu o petiție semnată de peste 127.000 de cetățeni.

sursa: declic.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea