Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SUTE de mii de lei în AMENZI în județul Alba, în urma controalelor la centrele rezidențiale. Ce deficiențe s-au găsit la nivelul lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SUTE de mii de lei în AMENZI în județul Alba, în urma controalelor la centrele rezidențiale. Ce deficiențe s-au găsit la nivelul lor

Mai multe controale au fost realizate la nivelul la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Alba.

În baza dispozițiilor Prim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu și a Ordinului Viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, nr. 101 din 07.07.2023, pentru dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control în rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, la nivelul județului Alba s-a constituit, prin ordinul prefectului Nicolae Albu nr. 215/10.07.2023, o comisie mixtă de control.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comisia este formată din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, Direcției de Sănătate Publică Alba, Direcției Sanitare Veterinare Alba, Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba, Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Unirea” al județului Alba.

CITEȘTE ȘI: CONTROALE ample la centrele rezidențiale din Alba după ororile din Ilfov: Cele 93 de centre din județul Alba vor fi verificate ”la sânge”. Declarația prefectului Nicolae Albu

În perioada 10.07.2023 – 16.07.2023, membrii Comisiei efectuează controale la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Alba, conform competențelor legale și vor urmări modul de realizare a tuturor serviciilor sociale rezidențiale destinate acestor persoane, precum și existența tuturor avizelor, licențelor sau autorizațiilor necesare pentru funcționarea centrelor.

Din datele obținute de la instituțiile care au efectuat controale, în cursul zilei de ieri au fost efectuate controale la 20 de centre rezidențiale din județ și au fost identificate o serie de nereguli, cum ar fi: risc de împiedicare pe scările de intrare în locații; lipsa capace de protecție la întrerupătorul electric; prestarea serviciului se face cu lipsa informării beneficiarilor în lista meniu asupra produselor din produse decongelate; lipsă cursuri igienă DSP; prestarea serviciilor se face cu existența de zone de exfoliere a vopselei de pe pereții spațiilor de cazare, în holul de acces porțiuni de gresie desprinsă, zonă cu tencuială lipsă, perete cu fisuri; zone cu igrasie, fisuri pe pereți, calorifere cu zone de rugină, plafon cu vopseaua exfoliată, baia de serviciu cu vopseaua de pe plafon exfoliată, spații de cazare necurățate, neigienizate, nevopsite; nu există contract de prestări servicii cu o unitate specializată pentru deratizare, dezinsecție, dezinfecție; prestarea serviciilor sociale se face cu utilizarea de produse alimentare fără data limita de consum, cu ustensile, echipamente degradate, din PVC, cu lipsa informării asupra meniului zilnic, lipsă ingrediente alergene, lipsă mențiune produs decongelat; nu există grafice pentru monitorizarea temperaturii; spațiul de frig insuficient; prestarea serviciilor sociale se face cu utilizarea de produse din carne pui, porc cu modificare stare termică, cu produse alimentare cu data limita de consum depășită, cu ustensile, echipamente neigienizate, din PVC, uzate, degradate; bloc alimentar cu deficiențe parțiale privind vesela, starea pereților.

Valoarea amenzilor acordate în prima zi de control a fost de: ITM – 16.000 lei; ISU – 4.500 lei; CJPC – 108.000 lei; DSVSA – 51.200 lei; DSP – 26.000 lei.

Urmare neregulilor constatate, reprezentanții instituțiilor care fac parte din comisia mixtă de control au aplicat un număr de 70 de avertismente.

Precizăm faptul că în urma acțiunilor de control nu au fost constatate nereguli care să determine închiderea centrelor rezidențiale verificate sau relocarea persoanelor asistate la alte centre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea