Rămâi conectat

Actualitate

SUTE de cereri de pașapoarte în Alba, în fiecare zi: Oamenii, tot mai preocupați de un eventual conflict cu Rusia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

SUTE de cereri de pașapoarte în Alba, în fiecare zi: Oamenii, tot mai preocupați de un eventual conflict cu Rusia

În contextul actualului conflict dintre Ucraina și Rusia și posibilitatea unei escaladări a ostilităților pe teritoriul țării noastre, mulți români au ales să fie prevăzători și să apeleze la instituții pentru a avea actele în regulă în cazul unei agresiuni.

Solicitările pentru eliberarea de paşapoarte noi a crescut mult în ultima perioadă chiar și în județul nostru, unde reprezentanții Instituției Prefectului din județul Alba au transmis următoarele informații pentru ziarulunirea.ro: „În perioada 15.02.2022-07.03.2022 au fost primite 1261 de cereri de eliberare de pașapoarte în regim normal, din care: 1250 pașapoarte electronice și 11 pașapoarte electronice- CRDS. Totodată, au fost primite 95 de cereri de eliberare pașapoarte în regim de urgență. Totalul cererilor primite a fost de 1356, soluționate integral.”

CITEȘTE ȘI: Patru elicoptere din Ucraina au aterizat pe un aeroport din România. Precizările MApN, după avertismentul lui Vladimir Putin

Creșterea este una semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 289 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, din care 286 pașapoarte electronice și 3 pașapoarte electronice CRDS. De asemenea, potrivit aceleiași surse, au fost primite 55  de cereri de eliberare a pașapoartelor în regim de urgență, pentru un total de 344 de cereri în total, de 4 ori mai puțin decât în 2022.

După ce s-a înregistrat o creştere semnificativă a volumului solicitărilor de paşapoarte, pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de paşapoarte, Direcţia Generală de Paşapoarte a recomandat instituţiilor prefectului, în cadrul cărora sunt organizate serviciile publice comunitare de paşapoarte, dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte.

Pentru eliberarea paşaportului, oamenii trebuie să plătească aproximativ 250 de lei

Site-ul epasapoarte.ro pentru programări online a funcţiionat cu dificultate în ultimele zile.

La centrele de emitere a paşapoartelor pot veni atât cei care şi-au făcut programări, cât şi persoane care nu au reuşit să facă acest lucru, mai ales că site-ul unde putea face acest lucru a avut ieri probleme tehnice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea