Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE| Mircea Hava NU exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SURSE| Mircea Hava NU exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia în 2024

Potrivit unor surse bine informate ale ziarulunirea.ro, Mircea Hava, fostul edil al municipiului Alba Iulia, care a condus orașul timp de aproape 6 mandate, adică 23 de ani, nu exclude varianta unei candidaturi la primăria Alba Iulia, la alegerile locale din anul 2024.

Evoluția municipiului Alba Iulia de după Revoluție, cu bune și rele, este strâns legată de Mircea Hava. Reabilitarea cetății Alba Iulia, transformarea ei dintr-un spațiu părăginit și inutil în mijlocul orașului  într-un obiectiv turistic modern l-a avut ca artizan pe Mircea Hava și echipa din spatele lui care a scris și implementat proiectele europene.

Actualului europarlamentar Mircea Hava, având în vedere situația actuală din PNL, unde a pierdut alegerile în detrimentul fostului său tovarăș, Ion Dumitrel și a echipei „câștigătoare”, probabil că nu i se va mai oferi șansa unui nou mandat de europarlamentar. De altfel, PNL nu va mai putea miza sigur pe mai mult de 6 mandate de europarlamentar, la viitoarele alegeri din anul 2024, așa cum o arată sondajele.

Înfrânt în alegerile interne de tovarășul lui, Ion Dumitrel și de echipa „câștigătoare”, Mircea Hava păstrează totuși o aură de invincibilitate. El nu a pierdut niciodată alegeri directe, uninominale, ba chiar mai mult și-a zdrobit electoral adversarii politici, inclusiv în timpul fostei alianțe USL.

Ce spun sondajele

Nici un sondaj făcut în ultimii doi ani nu a mai luat în calcul o eventuală revenire în anul 2024 a lui Mircea Hava în politica locală. În ultimul sondaj efectuat la comanda PNL au fost luați în calcul Gheorghe Damian, primarul din Ciugud care nu este membru PNL, Florin Roman, Marius Hațegan și Marius Filimon.

Primarul din Ciugud a declarat în nenumărate rânduri că nu are nici o intenție să candideze la primăria Alba Iulia, fiind astfel de neînțeles obstinația liderilor PNL Alba de a-l introduce în sondaje de fiecare dată.

Rezultatele sondajului, potrivit surselor ziarulunirea.ro, au fost dezamăgitoare pentru șefii liberali din Alba: Gabriel Pleșa actualul primar de la USR, i-ar bate fără nici o problemă pe oricare dintre candidații partidului.

Cel mai bine plasat dintre potențialii candidați ai PNL se pare că ar fi Florin Roman, urmat de Marius Hațegan, iar rezultatele viceprimarului Marius Filimon sunt atât de slabe de parcă nici familia nu-l cunoaște.

Care este situația în PNL Alba

Chiar dacă după victoria lui Ion Dumitrel, inițial relațiile cu Mircea Hava au fost foarte reci, un lucru mai puțin știut de publicul larg e faptul că cei doi foști tovarăși, Dumitrel și Hava, au reînceput să se întâlnească și să discute.

O intenție de candidatură a lui Mircea Hava la primăria Alba Iulia s-ar izbi însă de interesele sforarilor din PNL Alba. Recent, la o manifestare publică, am întrebat un grup de liberali ce intenții au pentru anul 2024 la primăria Alba Iulia: dacă vor să-l aducă pe Pleșa în partid sau dacă vor să-l convingă pe Hava să candideze. Unul dintre sforarii partidului a negat vehement o posibilă revenire a lui Mircea Hava. Atât de vehement încât era să facă apoplexie!

Dincolo de sforarii partidului, relațiile dintre Dumitrel și Hava s-au normalizat, probabil cei doi având nostalgia victoriilor politice comune.

O eventuală candidatură a lui Mircea Hava în anul 2024 la primăria Alba Iulia trebuie luată în calcul, chiar dacă nu va fi anunțată sau infirmată până după ce va avea loc „rotativa” din mai 2023!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea