Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE| Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda ar putea fi dat circulației rutiere de 1 Decembrie. Au fost finalizate asfaltările pe corpul autostrăzii

Publicat

în

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda ar putea fi dat circulației rutiere de 1 Decembrie. Au fost finalizate asfaltările pe corpul autostrăzii

Lotul 2 al Autostrăzii A 10 Sebeș – Turda, dintre Alba Iulia (Pârâul Iovului) și Aiud, ar putea fi dat traficului rutier chiar de „Ziua Națională a României”, ceea ce ar însemna că de la 1 decembrie vom putea circula pe toată lungimea autostrăzii, a declarat pentru ziarul „Unirea” o sursă bine informată.

La această dată, lotul 2 al autostrăzii –  traosnon în lungime de 24,25 km – este asfaltat în întregime, în ce privește corpul autostrăzii, cu excepția zonei de la alunecarea de la Oiejdea. Ieri au fost realizate ultimele asfaltări în zona nodului rutier Teiuș, la pasajul peste calea ferată și la km 40.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum v-a informat ziarul „Unirea” într-una dintre edițiile trecute, autostrada va fi dată circulației rutiere cu restricții și limitări de viteză în zona alunecării de teren de la Oiejdea, unde se va circula pe o singură bandă pe sens. În acest moment, lotul este asfaltat aproape integral și se mai lucrează la parapeți, marcaje și semnalizarea rutieră.

Acest tronson va fi dat traficului rutier fără recepția finală a lucrărilor, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, când a fost dat circulației lotul 1 între Sebeș – Alba Iulia, urmând ca execuția lucrărilor să fie terminată până în primăvara anului viitor.

Autostrada A10 se conectează cu Autostrada A3 Turda – Cluj-Napoca, iar deschiderea acesteia pe întreaga lungime de 70 km între Sebeș – Turda începând de la 1 decembrie va face circulația autovehiculelor incomparabil mai ușoară și mai rapidă decât pe DN1, punându-se astfel capăt coșmarului pe care-l trăiesc șoferii, mai ales din 2014 încoace, când s-a deschis șantierul pentru construirea șoselei de mare capacitate și viteză.

Robert GHERGU

Publicitate

Ştirea zilei

Vești proaste pentru șoferi: Punctul de AMENDĂ ar putea crește cu peste 75% de la 1 ianuarie 2022

Publicat

în

Vești proaste pentru șoferi: Punctul de AMENDĂ ar putea crește cu peste 75% de la 1 ianuarie 2022

Majorarea salariului minim de la 1 ianuare 2022, ar putea însemna şi creşterea punctului de amendă. Astfel, amenzile rutiere s-ar putea mări şi ele din ianuarie, dacă autorităţile nu intervin şi nu mențin punctul de amendă la nivelul actual, în vigoare încă din 2017.

Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie.

Totuși, de câțiva ani, valoarea punctului-amendă este plafonată, astfel că, deși valoarea salariului minim a tot crescut, nivelul amenzilor a rămas același. Concret, ultima creștere a amenzilor de circulaţie a avut loc în 2017, când punctul de amendă a fost majorat de la 125 la 145 de lei. Atunci, salariul minim brut pe economie era de 1.450 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Punctul de amendă a fost plafonat apoi, anual, prin ordonanţe de urgenţă.

De la 1 ianuarie, salariul minim brut va creşte de la 2.300 de lei cât este în prezent, la 2.550 de lei.

După lege, asta înseamnă că valoarea punctului de amendă ar trebui să urce cu aproape 76%, la 255 de lei, dacă Guvernul nu decide menținerea nivelului actual. Decizia se va lua, însă, într-o perioadă în care statul are mare nevoie de bani.

În acest an, deficitul bugetar rămâne ridicat, peste 7% din Produsul Intern Brut, în ciuda creşterii economice. Anul viitor, însă, el va trebui redus. Acest lucru se face prin reducere de cheltuieli, creșterea încasărilor la buget sau ambele. Încasările vor crește și din majorarea salariului minim. Chiar dacă salariul minim brut va crește cu 250 de lei, la oameni vor ajunge doar 138 de lei.

Restul intră în vistieria statului sub formă de impozitul pe venit, și contribuții sociale. Totodată, creşterea salariului minim va trage în sus şi alte salarii care sunt apropiate ca valoare, spun reprezentanții mediului de afaceri. Iar asta înseamnă o presiune în plus pe firme, care şi aşa se confruntă cu creşteri de preţuri în mai multe sectoare, în special cel energetic.

Salariul minim va fi acordat pentru cel mult doi ani. După această perioadă cele două părți trebuie să convină fie creșterea salariului, fie desfacerea contractului de muncă.

Se presupune că, în doi ani, acel angajat va evolua profesional astfel încât să obțină un salariu mai mare. Aproape unu din trei angajaţi din România este remunerat cu salariul minim pe economie.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Vom avea o explozie OMICRON de SĂRBĂTORI? Predicțiile medicului român Octavian Jurma

Publicat

în

Vom avea o explozie OMICRON de SĂRBĂTORI? Predicțiile medicului român Octavian Jurma

Este exclus ca varianta Omicron să producă un nou val de infectări în România. Astfel, în lunile următoare, autoritățile vor avea parte de un moment de respiro pentru a se ”regrupa” în lupta cu virusul.

Estimarea îi aparține medicului Octavian Jurma, conform căruia este exclus ca tulpina Omicron, noua să provoace un val de infectări luna aceasta. În acest context, cercetătorul a pus accent pe importanța testării și vaccinării anti-COVID-19. El a precizat că o creștere a ratei de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde.

Electrica Furnizare Discount

„Este exclus că varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar și în absența acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanței Omicron va dura cel puțin 2 – 3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniștită în România la ieșirea din valul 4-Delta. Dacă însă măsurile de prevenție pot amână debutul valului 5 – Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieți, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare și adoptarea certificatului verde”, a mai scris Octavian Jurma, într-o nouă postare pe Facebook.

El a susținut că este nevoie de extinderea domeniilor în care este folosit certificatul verde. Aceasta deoarece poate contribui la creșterea nivelului de vaccinare împotriva COVID-19.

„Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absența din România. Nu doar că lipsește, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici și deci nici pentru alte activități cu pretenții simiare de esențialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, a mai scris Octavian Jurma.

Medicul a apreciat promptitudinea guvernului

Medicul a apreciat promptitudinea cu care a acționat noul guvern în adoptarea unor măsuri de prevenție. El a remarcat, însă, că există, în continuare, o puternică opoziție în interiorul sistemului de sănătate publică, în ceea ce privește adoptarea măsurilor anti-COVID. În acest sens, a arătat că ședința pentru adoptarea unor măsuri simple s-a întins pe durata a patru ore.

„Cu excepția primului val, niciodată România nu a reacționat atât de prompt la o amenințare iminentă. Domnul prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă merită cu această ocazie o stea de Crăciun, pentru ne da și prima dovadă că nu este doar un personaj de decor și că e dispus să pună interesele țării înaintea populismului politic”, a scris Jurma, pe Facebook.

sursa: evz.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| „Bizon” de off-road pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia: „Nu știe că noi trăim în civilizație?”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Bizon” de off-road pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia: „Nu știe că noi trăim în civilizație?”

Un șofer de „tanc” a confundat, astăzi, 6 decembrie, Bulevardul Transilvaniei din Municipiul Alba Iulia cu un traseu de off-road. Acesta și-a parcat „bijuteria” plină de noroi și pământ fără nici o jenă sau vreo preocupare față de mizeria pe care o lasă în urma sa.

Coborât din vârful dealului, căci unde altundeva să reușești o astfel de performanță? Șoferul a „uitat” că a intrat în oraș, într-o comunitate unde trebuie să respecți un minim de norme de bun simț și a „ocolit” oricare spălătorie din drumul său, fiindcă are cine să curețe, doar de aceea plătim noi taxe și impozite.

Electrica Furnizare Discount

„Nu știe că noi trăim în civilizație?”, se întreabă cititorul ZiarulUnirea.ro ce a transmis aceste fotografii pe adresa redacției.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare