Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

SURSE: Înainte de ”judecata țigănească”, Rareș Buglea va trece prin ”judecata” consilierilor locali

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ședința de mâine a CL Alba Iulia ar putea fi ultima la care liberalul Rareș Buglea să participe în calitate de consilier local. Potrivit unor surse, acesta va trebui să hotărască dacă își va depune demisia de onoare, în urma scandalului iscat de declarația prin care susține ”sterilizarea femeilor rome care nu își pot crește pruncii”.

Pornind de la reacțiile unor ONG-uri care au solicitat Primăriei Alba Iulia și Consiliului Local o luare de poziție oficială privind declarațiile lui Buglea, se pare că reprezentanții unui partid politic vor iniția o acțiune colectivă prin care să solicite demisia acestuia. Consilierii locali de la toate partidele vor trebui să declare în scris (prin semnarea unui tabel), dacă susțin această acțiune sau dacă, din contră, consideră că afirmațiile consilierului PNL nu sunt atât de grave încât să necesite înlocuirea sa din funcția de ales local.

Reamintim că în urmă cu aproximativ 2 săptămâni 7 organizații neguvernamentale care luptă pentru drepturile omului, în frunte cu Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, au depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba o plângere penală împotriva consilierului local PNL Rareș Buglea, în urma declarațiilor acestuia privind sterilizarea femeilor rome și a celor care nu au posibilitatea, nici intenția, să le ofere copiilor lor un nivel minim de trai și  educație.

La nivel de partid singura reacție a liderilor PNL Alba a fost să se delimiteze de declarațiile lui Buglea și să-i accepte demisia din funcția de președinte al TNL Alba. În schimb, au reacționat foarte dur după marșul romilor desfășurat în urmă cu câteva zile, în care zeci de persoane au cerut demisia lui Buglea din funcția de consilier local și supunerea acestuia “judecăţii țigănești”, considerând că este vorba despre o amenințare publică la adresa colegului lor și solicitând Parchetului să se autosesizeze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea