Rămâi conectat

Actualitate

Suntem din ce în ce mai bolnavi: Europa ar putea fi afectată de o epidemie de cancer în următorii 10 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suntem din ce în ce mai bolnavi: Europa ar putea fi afectată de o epidemie de cancer în următorii 10 ani

Experții au avertizat că Europa se va confrunta cu o „epidemie de cancer” dacă nu se iau măsuri urgente pentru a stimula tratamentul și cercetarea, după ce aproximativ 1 milion de diagnostice au fost ratate în timpul pandemiei, scrie The Guardian.

Impactul Covid-19 și accentul pus pe acesta au scos la iveală „slăbiciunile” sistemelor de sănătate și ale cercetării în domeniul cancerului de pe întreg continentul, care, dacă nu sunt abordate de urgență, vor duce la un regres de aproape un deceniu în ceea ce privește rezultatele în materie de cancer, spun cei mai importanți experți în domeniul sănătății și în știință.

Un raport, intitulat „European Groundshot – Addressing Europe’s Cancer Research Challenges: a Lancet Oncology Commission”, a reunit o gamă largă de experți cu cunoștințe detaliate despre cancer în Europa.

Potrivit experților, pandemia de Covid-19 a avut efecte negative asupra serviciilor oncologice, a cercetării în domeniu și a pacienților diagnosticați.

„Pentru a sublinia amploarea acestei probleme, estimăm că aproximativ 1 milion de diagnostice de cancer ar fi putut fi ratate în întreaga Europă în timpul pandemiei Covid-19″, au scris aceștia în The Lancet Oncology. „Există dovezi emergente că o proporție mai mare de pacienți sunt diagnosticați cu stadii mai avansate de cancer în comparație cu ratele de dinaintea pandemiei, ca urmare a întârzierilor substanțiale în diagnosticarea și tratamentul bolii.”.

De asemenea, aceștia mai sppun că problemele „vor compromite în cele din urmă supraviețuirea și vor duce la o calitate inferioară a vieții pentru mulți pacienți europeni”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea