Rămâi conectat

Sport

Succes de senzaţie pentru echipa lui Popov cu ICIM Arad *Meci excelent al Alexandrei Uiuiu împotriva fostei echipe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-ICIM Arad53 CSU Alba Iulia era creditată cu şanse reduse în confruntarea cu vicecampioana ICIM Arad, însă fetele lui Miroslav Popov au reuşit un succes remarcabil. Studentele au trecut în nici două săptămâni de la eşecul intern usturător, 61-84 cu CSM Târgovişte la o victorie extrem de importantă, cu ICIM Arad.

Universitarele s-au impus cu 71-68 în etapa a şasea a Ligii Naţionale de baschet feminin, după un meci încrâncenat, încărcat de tensiune şi nervi. În ciuda anticipărilor, universitarele au spart barierele şi s-au impus după o confruntare dramatică. Dincolo de baschetul etalat, primul sfert a fost marcat de deciziile de arbitraj, controversate, ce au strârnit nemulţumirea echipei locale şi a suporterilor din “Gruppo Arnsberg” ce au protestat îndelung, Miroslav Popov fiind sancţionat cu un “tehnic”, iar Bogdan Duma trimis în tribună pentru a se calma. “Sunt mulţumit că am reuşit să facem ceea ce ne-am propus împotriva Aradului. Am practicat un joc bun, chiar dacă au fost momente lipsite de luciditate, însă am reuşit în apărare să schimbăm apărarea zonă cu om la om, lucru care adversarelor le-a pus multe probleme. Îmi felicit jucătoarele pentru că au dat dovadă de caracter şi voinţă şi au făcut tot posibilul să nu piardă acasă. Este o mare, mare victorie pentru noi”, a declarat Miroslav Popov.

*Ale Uiuiu, cea mai bună jucătoare!

CSU Alba Iulia-ICIM Arad63Impulsionată de fani, CSU nu a cedat, deşi a început extrem de slab ultimele 10 minute, iar finalul a fost trăit la cote înalte, cu spectatorii în picioare şi dramatism pe parchet. Până la urmă gruparea din Cetatea Marii Uniri şi-a depăşit statutul, a învins rivala din vest şi s-a revanşat după eşecul net, produs recent în faţa unei alte forţe, aceea condusă de Dan Fleşeriu. Împotriva fostei echipe, Alexandra Uiuiu a făcut o partidă extraordinară, fiind cea mai bună jucătoare, principala marcatoare cu 18 puncte, la care se adaugă 4 recuperări, 3 pase decisive şi o intercepţie, pentru a deveni cea mai eficientă  baschetbalistă a jocului, cu un coeficient de 20 de unităţi. „A fost un meci foarte greu şi solicitant, însă mă bucur foarte mult că am reuşit în sfârşit să ne demonstrăm valoarea. Nu am mai fost atât de timorate şi ne-am impus în faţa unui adversar agresiv şi extrem de valoros”, a spus Alexandra Uiuiu. Prilej de bucurie pentru sărbătoriţii săptămânii, Valencia McFarland, ce a împlinit marţi 23 de ani, respectiv secundul George Lăncrănjan, care azi, 23 octombrie, aniversează 33 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea