Subiecte și baremele de corectare la simularea examenului de Bacalaureat 2018, la proba la alegere a profilului și specializării

Subiectele și baremele de corectare la simularea examenului de Bacalaureat 2018, la proba la alegere a profilului și specializării (biologie, chimie, filosofie, fizică, geografie, informatică, psihologie sau logică)

Elevii de clasa a XII-a au susținut, joi, proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2018.

ELIT

Click AICI pentru a descărca subiectele

Aceasta este ultima probă din cadrul simulărilor examenului de Bacalaureat și a fost susținută doar de elevii din clasele a XII-a, spre deosebire de primele probe care au fost susținute și de elevii din clasa a XI-a.

Mihail David - 2020

Luni, elevii au susținut proba la limba și literatura română, iar marți, elevii aparținând minorităților naționale au susținut proba la limba maternă. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, la matematică și istorie.

Probele au început ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.
Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...