STUDIU: România, primul loc în UE la creşterea comerţului cu amănuntul

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În mai 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 14%  aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro şi în Uniunea Europeană, comerţul cu amănuntul a crescut în mai cu 2,6% în ritm anual. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,5%, cele de alimente, băuturi, şi combustibili au urcat cu 1,7%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (14%), Slovacia (7,9%), Irlanda şi Slovenia (ambele cu 7,7%), nefiind înregistrate scăderi.

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,2% în UE şi cu 0,4% în zona euro, în mai comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili şi de produse non-alimentare au crescut cu 1,2% şi, respectiv, 0,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,4%.

Cele mai mari creşteri în mai, comparativ cu luna precedentă, au fost raportate în România (4,3%), Lituania (1,8%) şi Ungaria (1,7%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Finlanda (minus 1,2%), Slovacia şi Marea Britanie (ambele cu minus 0,9%).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

codru 7 iulie 2017 at 11:03

Se impune un amanunt:ce baza de comparatie folosim. Avand in vedere ca la noi dupa revolutie toate activitatile economice au fost date peste cap, aproape de zero,deci si comertul este normal sa se mai intample ceva.Tarile dezvoltate ce sa mai creasca daca ele au surplus…! Doamne ajuta!

Comentariile sunt oprite