Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

STUDIU Lipsa somnului îngrașă! De câte ore de odihnă au nevoie adolescenții sau adulții într-o noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Somnul de noapte are un impact puternic asupra greutății, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, Berkeley.

somn-femeieCercetătorii au analizat datele unui grup reprezentativ la nivel national alcatuit din peste 3300 de tineri si adulti, si a ajuns la concluzia ca pentru fiecare ora de somn pierduta, indicele de masa corporala castiga 2,1 puncte pe indicele IMC. Acest castig are loc in aproximativ 5 ani. Rezultatele au fost publicate in revista Sleep.

Potrivit National Sleep Foundation, adolescentii cu varsta de peste 14 ani necesita 8-10 ore de somn in fiecare noapte, in timp ce adultii tineri cu varsta de peste 20 au nevoie de 7-9 ore de somn.

Alegerea de a sta treaz pana tarziu in noapte sporeste remarcabil tendinta lor de a castiga mai mult in greutate, in contrast cu grupele de varsta similare care respecta o rutina de culcare, scrie bzi.ro.

Somnul, evident, nu este singurul factor implicat atunci cand vine vorba de obezitatea adolescentilor. Sondajele au aratat ca adolescentii care raman treji pana tarziu in noapte au tendinta de a manca alimente cu un continut mai mare de grasimi si zahar.

Știripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea