// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Studiu: În România, unul din cinci copii a hărțuit pe cineva în mediul virtual

Potrivit unui studiu, în România, unul din cinci copii a hărțuit pe cineva în mediul virtual. Copiii fac orice ca să atragă atenția asupra lor, să devină populari și să adune cât mai multe aprecieri pe site-urile de socializare. Uneori postează comentarii răutăcioase la adresa colegilor, poate fără să-și dea seama că se transformă în agresori pe internet. 

Mai mult de o treime dintre copiii români care agresează pe internet spun că o fac fiindcă victima este enervantă.

Mi-a comentat un coleg de școală la o poză spunandu-mi balenă, se legă de faptul că sunt mai plinuță, pe când el e de două ori mai mare decât mine. Și i-am răspuns încercând să nu par afectată, dar apoi am renunțat, mi-am închis telefonul, și am început să plâng

Cineva s-a dat drept mine și a jignit alte persoane, în mesaje private.

Un cont fals m-a amenițat cu violență după ce un coleg și-a pus un prieten să mă amenințe. Nu aveau niciun  motiv. I-am cerut scuze pentru cele întâmplate, iar acesta m-a lăsat. În următoarea zi s-a aflat că era un cont fals.

Sunt doar câteva dintre mărturiile copiilor hărțuiți pe internet.

“Unul din cinci adolescenți a declarat că a hărțuit la un moment dat în mediul online un coleg sau un prieten. Jignesc, amenință, fac tot posibilul să îi marginalizeze pe cei care îi consideră vulnerabili. În cazuri mult mai grave și extreme ajung chiar și la sinucidere” – Delia Mina, analist comportamental.

Aproape o treime dintre tinerii români și-ar dori să fie mai populari, iar unul din cinci și-ar dori să primească mai multe like-uri și comentarii la postările de pe siteurile de socializare, arată un studiu recent.

Umilințele din mediul online sunt însă un subiect tabu. Părinții recunosc că de multe ori nu sunt atenți la ce fac cei mici pe internet. Doar unul din trei tineri îndrăznește să povestească ce i se întmplă.

Peste 10 mii de oameni au semnat deja o petiție online pentru ca Facebook să lanseze un buton special împotriva hărțuirii pe internet.

Sursa: stiri.tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419