Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Studiu de fezabilitate pentru un drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș: Proiectul, aprobat în unanimitate, de către consilierii locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Studiu de fezabilitate pentru un drum de ocolite în partea de vest a Municipilui Sebeș: Proiectul, aprobat în unanimitate, de către consilierii locali

Pe masa consilierilor locali, în cadrul ședinței ordinare din data de 4 august, s-a aflat și proiectul de hotărâre privind „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeş — faza S.F.”, care a fost aproobat de către Consilierii Locali ai Municipiului Sebeș.

Obiectivul de investiţii „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeş” pentru care se solicită finanţarea are ca scop principal asigurarea în mod prioritar a circulaţiei rutiere a autovehiculelor ce se deplasează pe direcţiile Deva – Şugag – Novaci (jud. Gorj) şi Sibiu – Şugag – Novaci (jud. Gorj). Drumul ocolitor va facilita accesul către Transalpina – cale de legătură între provinciile istorice Transilvania şi Oltenia.

Zona periurbană a municipiului Sebeş este bine deservită de reţeaua naţională de drumuri naţionale şi autostrăzi, dar reţeaua stradală este în continuare solicitată de fluxuri importante de trafic greu, de tipul:

• Fluxurilor de traversare (80% din total fluxurilor de marfa) – aceste tipuri de fluxuri se manifestă în special pe relaţiile nord – sud, sud/est – vest (ocazional) şi sud – vest;

• Deplasări generate de activităţile comerciale sau industriale (cu o pondere 20% din totalul cererii de transport marfa).

Traseul drumului de ocolire se suprapune în mare măsură cu traseele drumurilor de exploatare agricolă existente în zonă şi va reprezenta o alternativă de transport pentru cetăţenii Municipiului Sebeş, pentru cei aflaţi în tranzit precum şi pentru agenţii economici. Nu există şanţuri sau rigole pentru colectarea şi scurgerea apelor provenite din precipitaţii. De asemenea, nu există locuri de întâlnire, încrucişare, respectiv de depăşire pentru autovehicule.

Drumul de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeş va lega prin partea de vest a Municipiului Sebeş arterele DN 7 (penetraţia Deva) cu DN 67C (penetraţia Sugag) şi va traficul de tranzit pe direcţia Şugag – Deva şi traficul de material lemnos neprelucrat de pe Valea Sebeşului spre unităţile industriale din zona de nord a Municipiului Sebeş.

Scoaterea în afara oraşului a traficului de tranzit, va îmbunătăţi condiţiile de viaţă în municipiul Sebeş prin:

• Reducerea poluării fonice şi chimice;

• Creşterea gradului de siguranţă al pietonilor şi bicîcliştilor;

• Creşterea fluenţei circulaţiei;

• Diminuarea semnificativă a şocurilor mecanice induse de vehiculele grele asupra imobilelor istorice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea