Rămâi conectat

Curier Județean

”Studenții au atitudine”- proiect local de prevenire a consumului de droguri derulat în mediul universitar la Alba Iulia

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba (CPECA), implementează, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Studenţii au atitudine, ediţia a III-a”.

Tematica principală a proiectului este prevenirea consumului de droguri şi de noi substanţe psihoactive (NSP), iar obiectivul general constă în conştientizarea riscurilor consumului de droguri şi a noilor substanţe psihoactive (NSP), precum şi creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local.

În cadrul proiectului, vor fi organizate, în perioada octombrie 2016 – mai 2017, activităţi adresate unui număr de 400 de studenţi (licenţă zi) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 1, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. Prevenire în şcoală  cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, activ. 1.5. Dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor şi studenţilor din învăţământul preuniversitar şi universitar.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea