Rămâi conectat

Ştirea zilei

Strauss Festival Orchestra Vienna, în 10 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Turneu în 10 orașe din România

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de Willy Büchler, cu participarea sopranei vieneze Monika Mosser, va susţine un turneu în 10 orașe din România printre care se numără și Alba Iulia.

Strauss Festival Orchestra Vienna01Concertul de la Alba Iulia va avea loc, în 10 decembrie, de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, prețul unui bilet fiind de 80, respectiv 100 de lei și poate fi achiziționat de la casele sălilor de spectacol sau online, de pe vandbilete.ro, bilete.ro, myticket.ro, bilet.ro, eventim.ro.

Pentru al şaptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna ajunge în România, concertând în zilele de 9 decembrie, la Opera Naţională Română din Timişoara, 10 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, 11 decembrie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, 12 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, 13 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, 14 decembrie, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, 16 decembrie, la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov, 17 decembrie, la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, 18 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, şi 19 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth si a primit in randurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentati muzicieni, pastrandu-si, astfel, de-a lungul timpului, suprematia intre orchestrele de acelasi gen. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscuta de publicul din Romania, mai ales ca in 2008 s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu.

Născut in Vienna, Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii. Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea şi umorul cu care interacţionează cu publicul, creând o atmosferă destinsă, de bună dispoziţie, de adevărată sărbătoare.

Monika Mosser este o artista cu adevărat vieneza. Născută în capitala mondiala a muzicii clasice, educata la Conservatorul si la Universitatea de Muzica din Viena, a castigat Concursul International de Opereta “Nico Dostal”, începându-și cariera de solista la Volksoper  Wien. Fiind o soprana cu uimitoare abilitati interpretative,  Monika Mosser are un repertoriu larg si divers, care cuprinde arii de opera, operete, dar si musical-uri celebre. Performantele sopranei au incantat audientele din toate colturile lumii. Monika Mosser este prima soprana din Europa de Vest invitata in Rusia într-un turneu împreuna cu Strauss Festival Orchestra, toate concertele fiind sold-out. De altfel, Monika Mosser este prima solista vest -europeana invitata sa cânte împreuna cu Filarmonica din Moscova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea