Rămâi conectat

Ştirea zilei

ŞTIREA TA: Doi cetăţeni nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi la secţia de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean de Urgenta Alba02Două reclamaţii au venit pe adresa redacţiei Ziaruluiunirea.ro la mijlocul lunii iulie. Mai exact doi locuitori din Alba Iulia sunt nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi după ce au ajuns la secţia unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Alba.

Primul caz este al unui părinte care a venit cu un copil în vârstă de 2 ani, cu scopul de a fi consultat de un medic pediatru. După cum relatează părintele, nemulţumirea derivă din lipsa de interes a medicilor, care şi-au pus parafa fără să consulte copilul, deşi a aşteptat singur la o coadă 10-15 minute. După ce a intrat în cabinetul de urgenţă a constatat că doamna doctor era ocupată cu altceva, iar asistenta se uita pe internet la anunţuri publicitare.

Întrebările cetăţeanului sunt: „Oare la UPU chiar este nevoie de internet? Au chiar aşa mult timp? Vă întreb domnilor, atunci de ce ne mai plângem de salarii? Mergem la serviciu să ne bem cafeaua şi să ne uităm pe net”.

Un alt cetăţean, proaspăt întors din vacanţă, după ce a stat 3 zile cu apă în ureche nu a găsit altă rezolvare la problemă decât prin deplasarea la secţia de primiri urgenţe acolo unde, a stat după cum susţine 45 de minute, fără să i se acorde atenţie. După ce a întrebat când poate să fie consultat, personalul medical a zis că nu i se pare un caz pentru urgenţă, iar aşteptarea poate să depăşească 24 de ore. După alte controverse şi aşteptări până la sosirea medicului specialist, problema tot nu s-a rezolvat pentru că medicul a cerut alt caz, după cum afirmă cititorul, care spune că nu este un bolnav „închipuit”, ultima dată când a ajuns la urgenţă a fost acum 6 ani. Prin acest mesaj, cititorul doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra atitudinii celor de la UPU.

Răspunsul Spitalului Județean de Urgență Alba:

La serviciul UPU în weekend sunt efectuate, în 24 de ore, peste 150 de consultații. Au prioritrate la consultații pacienții care au un pericol real pentru viață. În cazul persoanei care s-a prezentat la  UPU cu apă în urechi, după trei zile după ce a venit de pe litoral, viața nu era pusă în pericol. Personalul sanitar de la Triaj  i-a explicat de ce trebuie să aștepte înainte de a fi examinată.

Pacienta în cauză nu reprezenta o prioritate medicală și în astfel de cazuri, potrivit legislației, pacienții pot fi lăsați să aștepte până la două ore. I s-a explicat că nu există medic specialist ORL de gardă la UPU, deoarece acest post nu este necesar și obligatoriu în acest departament. Pacienta nu a înțeles și a adresat injurii  personalului

Pacienții solicită din partea noastră atenție și respect, același respect îl solicităm și noi de la persoanele care se adresează UPU.

Din cauza lucrărilor care au loc la Urgențe în acestă perioadă la momenul incidentului reclamat nu erau montate camera video, dar la acest moment   serviciu medical este monitorizat audio și video și vom putea face dovada felului în care se lucrează la unitatea de primiri urgențe”, a spus medicul Aurel Crișan, șeful UPU Alba.

În cel de-al doilea caz reclamația se referă la posibilitatea ca o angajată a UPU să folosească în interes personal calculatorul și internetul în timpul serviciului. Este vorba despre o supoziție. Internetul este folosit pentru serviciul de transmisie date, pentru centralizarea rezultatelor unor analize înainte de a se formula un diagnostic.

Amintim faptul că secţiile UPU au intrat în reabilitare în data de 25 iunie, spaţiul în care sunt primiţi pacienţii s-a diminuat considerabil, iar medicii au cerut populaţiei să vină doar pentru cazuri de urgenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea