Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: Atenție, se întâmplă în Alba Iulia! Ți se promite apariția în reclame TV sau că devii imaginea unei firme, dar de fapt e o înșelătorie și îți vor doar banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cd4ec40aad4e4a50ffab43f87d225913O metodă mai veche de înșelătorie se pare că a revenit pe străzile din municipiul Alba Iulia. Este vorba despre o procedură prin care o echipă de tineri ”agață” pe stradă fete, băieți ori mămici și le fac complimente despre modul în care arată și apoi le promit apariții în reclame TV, ședinte foto și posibilitatea de a fi imaginea unor mărci, însă totul rămâne la stadiul de promisiuni. Ba mai mult, dacă ești credul și mergi până la capăt, poți pierde și o sumă de bani, pe care ți-o cer la ”încheierea” contractului.

Prin această metodă a fost înșelată o tânără din Alba Iulia de către o agenție de modă ”fantomă”. Aceasta dorește să tragă un semnal de alarmă în acest sens, iar cei care sunt opriți de astfel de ”oameni fără scrupule” să nu se lase înșelați și să nu viseze la cariere fulminante pe podiumurile de modă, ori la aparițiile de pe coperțile de la reviste.

”Totul se întâmplă pe Bulevardul Transilvaniei, unde fluxul de persoane este mare şi au de unde selecta. Un băiat/fată, depinde de caz, te opreşte pentru a-ţi prezenta o ofertă care presupune timpul liber şi doar zilele de weekend, mergi împreună cu ei la un birou improvizat cine ştie unde (bloc sau orice altă clădire din apropiere) şi acolo te va prelua o altă tipă, care la rândul ei are textul învăţat şi îţi <toarnă> tot felul de baliverne cum că poţi ajunge imaginea unor firme foarte cunoscute de cosmetice, haine etc. După ce e sigură că ai înţeles despre ce e vorba şi că poţi deveni <celebru> peste noapte îţi spune că va trebui să investeşti o anumită sumă pentru asta. Dacă alegi să plăteşti acea taxă îţi va face câteva poze pentru a te băga în baza lor de date şi apoi te cheamă la o şedinţă foto a doua zi, pentru a-ţi face portofoliul. De cele mai multe ori, a doua zi sediul nu mai exista şi rămâneai cu banii daţi, ori încă erau acolo şi îţi mai cereau o sumă de bani mai mare pentru a te trimite direct la un eveniment care nu exista.

Partea cea mai proastă e că acest tip de înşelăciune e legal, în sensul că nu ei îţi bagă mâna în buzunar să te fure, ci tu le dai banii din proprie iniţiativă. Spun toate astea pentru că e păcat şi vreau ca lumea să cunoască situaţia şi să nu se lase înşelată de aceşti oameni fără scrupule”, a povestit tânăra albaiuliancă.

„Am păţit-o acum câţiva ani și azi m-au oprit alţii, din nou. M-am dus să văd despre ce e vorba şi acolo exact aceeaşi poveste, unde tipa căreia i-am spus că nu sunt de acord să dau bani a devenit foarte nervoasă şi a zis să plec într-un mod foarte nepoliticos”, a mai spus tânăra.

Potrivit IPJ Alba, anul acesta nu s-au făcut plângeri în acest sens, însă anii trecuți au existat.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de urgenţă Poliţia!

A.M.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea