Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sticlele și borcanele vor fi taxate cu 2 lei. Ministerul Mediului vrea să încurajeze colectarea selectivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Mediului vrea să plătim cu doi lei mai mult pentru fiecare apă minerală, compot și suc care se vând în sticle sau borcane. Argumentul pentru taxarea recipientelor e acela de a încuraja colectarea selectivă.

Proiectul prevede o taxă suplimentară de doi lei pentru fiecare produs pe care îl cumpărăm şi care este ambalat într-un recipient de sticlă. Banii ar urma să-i recuperăm în momentul în care ne întoarcem la magazin cu recipientele.

Ideea e primită cu oarecare deschidere. În primul rând nu e clar dacă sticlele şI borcanele trebuie returnate în acelaşi magazin din care au fost cumpărate. Proiectul e în dezbatere publică. Specialiștii cred că lipsesc răspunsuri esenţiale.

„Ce se întâmplă, spre exemplu, dacă eu iau borcanul dintr-un magazin şi-l duc în altul ? Să zicem că ăla primeşte o mie de borcane şi el nu a vândut decât trei şi a reţinut garanţia. De unde returnează banii respectivi, cine-i dă lui banii respectivi înapoi?” – reprezentant Asociația Ecoteca, Rul Pop.

O altă problemă privește infrastructura. Patronii spun că nu au unde să depoziteze recipientele. Momentan, Ministerul Mediului rămâne rezervat în declaraţii.

2020 bate la uşă şi de atunci vor începe să curgă şi amenzile pentru gunoiul pe care nu reuşim să-l reciclăm.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea