Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Stăpânul unui rotweiller, din Sebeș, obligat să plătească daune morale de 12.000 de lei, după ce câinele a rănit un copil de 3 ani. Decizia Judecătoriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stăpânul unui rotweiller, din Sebeș, obligat să plătească daune morale de 12.000 de lei, după ce câinele a rănit un copil de 3 ani. Decizia Judecătoriei

Un bărbat din Sebeș a scăpat de procesul penal, ca urmare a prescripției răspunderii penale, fiind obligat de Judecătoria Sebeș la plata a 12.000 de lei, daune morale, după ce câinele său a mușcat un copil de 3 ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 9.04.2018, inculpatul s-a deplasat cu câinele rasa metis roottweiler la o plimbare pe stradă și apoi, în parc, fără a-i pune acestuia botniţa, ci doar îl ţinea in lesă.

În acelaşi timp, în parc se afla persoana vătămata, un minor în vârsta de 3 ani, însoţit de mama sa și alți doi martori.

Ajuns in apropierea persoanei vătămate, câinele care era ţinut doar in lesa de către inculpat si fără a avea botniţa, brusc l-a atacat pe minor, l-a muscat de faţă, căruia a început sa-i curgă sângele la obrazul drept.

La scurt timp, a ajuns ambulanta care a transportat persoana vătămata la Spitalul Municipal Sebeș.

Din certificatul medico legal emis de către SML Alba a rezultat că persoana vătămata prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin muşcare ( posibil canină), necesitând pentru vindecare 13-14 zile de îngrijiri medicale.

Audiat fiind, inculpatul a arătat că, la data de 9 aprilie a ieşit cu câinele rasa metis rottweiller să se plimbe în parc, având câinele în lesă, iar la un moment dat au venit în fugă mai mulţi copii să vadă câinele, care s-a agitat și, neavând botniţă a sărit asupra persoanei vătămate pe care l-a muscat de față.

Din declaraţiile martorilor a rezultat că, la acea data a venit în parc inculpatul împreuna cu câinele rasa metiş rottweiller, pe care îl ţinea în lesă, fără botniţă și, datorită stării de ebrietate în care se afla, nu a fost atent la comportamentul câinelui, care a sărit și a mușcat persoana vătămata de faţă.

Astfel, Judecătoria Sebeș a hotărât că „în temeiul prevederilor art. 396 alin. (1) și (6) Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. f) Cod procedură penală, art. 154 alin. (1) lit. e) Cod penal și art. 5 Cod penal, cu referire la art. 155 alin. (1) Cod penal interpretat prin Deciziile nr. 297/2018 și nr. 358/2022 ale Curții Constituționale a României și prin Decizia nr. 67/2022 pronun?ată de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, încetează procesul penal față de inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii neluarea de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia a masurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, prevăzute la art. 6, dacă atacul a avut loc prevăzută de art. 12 alin. 1 și 3 din OUG 55/2020 raportat la art. 196 alin. 1 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

În baza art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, raportat art. 19 alin. 1, 3 și 5 și art. 25 alin. 1 Cod procedură penală cu referire la art. 1349, art. 1357, art.1375 și art. 1381 Cod civil, instanța admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă, și, pe cale de consecință, dispune obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 12.000 lei, cu titlu de daune morale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea