Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Stagiunea cu Skepsis 2015: Trupa de teatru prezintă, în premieră, în 19 septembrie, la Alba Iulia, spectacolul ”Cine-i Stăpânul?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere succesul înregistrat de proiectul Stagiunea cu Skepsis derulat în 2014, trupa de teatru Skepsis doreşte să confere continuitate acestuia prin reluarea lui în anul 2015.

Skepsis01Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian 5 spectacole de teatru şi divertisment de sală, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval. Proiectul a avut ca preambul spectacolul Farsele din Piaţă prezentat de trupa Skepsis în cadrul evenimentului Serile Medievale organizat în luna August.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Deschidem stagiunea cu spectacol original în genul Comedia dell Arte – specific renaşterii europene, caracterizat de personaje tipologizate, comic spumos, energie şi voie bună. Sâmbătă 19.09.2015, de la ora 19.00, grupul Skepsis vă prezintă în premieră spectacolul Cine-i Stăpânul?. Puterea lui Pantalone, negustorul bogat şi avar, se va înfrunta în cetatea noastră cu isteţimea lui Arlechino şi Colombina pentru a arăta tuturor cine e stăpân pe…situaţie. Spectacolul va fi prezentat în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar în cazul în care vremea va fi potrivnică, în interiorul Sălii Unirii.

Vor urma lunar, până la finalul anului, spectacole de sală, găzduite de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia la care intrarea va fi pe bază de bilet – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Proiectul are o valoare de 53 120 lei, din care 44 620 lei sunt asiguraţi de organizator şi parteneri, iar 8500 lei din sponsorizări. Primăria Municipiului Alba Iulia este partener în acest proiect alocând 8000 lei (15% din valoarea proiectului) pentru a susţine activităţile lui principale.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză Timar Augusta, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș și Todoran Diana de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Citește și: Bianca-Maria Grosu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea