Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Sprijin pentru elevii cu părinți aflați la muncă în străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu câteva zile, reprezentanți ai Ministerului Educației au semnat un acord de parteneriat privind implementarea proiectului ”Te iubește mama”, demers care apartine L’Assocazione delle Donne Romene in Italia – A.D.R.I. Un proiect care are menirea de a-i ajuta pe elevii români să ia legătura cu părinții lor aflați la muncă peste hotare.

Concret, fiecare dintre copii va putea să acceseze aplicația virtuală Skype, disponibilă în bibliotecile publice, pentru a putea comunica audio și video cu cei dragi. Ministerul Educației se angajeaza să susțină astfel, prin mijloacele pe care le are la dispoziție, promovarea în teritoriu a acestei facilități și să acorde sprijinul necesar derulării proiectului. Acordul de parteneriat are o valabilitate de doi ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul se înscrie în eforturile Ministerului Educației de a crea condițiile unei dezvoltări sănătoase din punct de vedere emoțional și social pentru copiii care, lipsiți de prezența permanentă a părinților lor, pot deveni vulnerabili. Prin Programul Biblionet, un copil din România a cărui mamă muncește în Italia poate merge la biblioteca publică din satul, comuna, orașul în care locuiește și poate dialoga, gratuit, prin Skype, cu mama sa.

Scopul principal este acela de a preveni și diminua numărul de sinucideri în rândul copiilor rămași în România. Potrivit unor informații, dintre cei peste un milion de români care trăiesc în Italia, numai în nord sunt circa 130.000 de femei cu vârsta medie de 40 de ani, care și-au lăsat copiii în grija celuilalt părinte, a bunicilor sau a unor rude. Numărul copiilor lăsați acasă în România se ridică, potrivit acelorași surse, la aproximativ 400.000. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea