Rămâi conectat

Sport

Sportul Petrești, campioana ediției trecute, se retrage din Liga a 4-a! Supercupa AJF Alba nu se mai dispută!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportul Petrești, campioana ediției trecute a Ligii a 4-a și participantă la barajul la promovarea în eșalonul terț, se va retrage! În consecință, cel de-al 4-lea eșalon rămâne cu 15 participante, nefiind exclusă chiar refacerea țintarului, iar meciul din Supercupa AJF Alba, din 17 august, cu Voința Stremț nu se va mai disputa.

Semne de întrebare sunt și cazul Performanței Ighiu, care s-a înscris în Liga a 4-a, dar va începe pregătirea abia săptămâna vitoare.

Este o veste neplăcută pentru fotbalul din Alba, recentele zvonuri prinzând contur în mod negativ. Sportul Petrești, una din echipele fruntașe, a abandonat activitatea la nivel de seniori, după ce a trecut de la extaz la agonie în câteva luni.

Majoritatea jucătorilor fostei campioane au plecat, câteva exemple sugestive fiind T. Mărginean (Metalurgistul Cugir), Lepădat și Ad. Lăcătuș (Industria Galda), Bălaș și Buligă (CSU Alba Iulia), G. Oltean (Olimpia Aiud), Dobre (Spicul Daia), Cutean (CIL Blaj), Manciulea (Viitorul Sântimbru), Gavriluță (Energia Săsciori) – unii dintre aceștia împrumutați pentru un sezon, iar organizatorul de competiții Dan Comșa s-a întors la Viitorul Sântimbru.

*Plecări masive în această vară!

Din cauza pretențiilor financiare ale jucătorilor ne vom retrage la nivel de seniori, vom activa numai la nivelul juniorilor B 1. Acesta este motivul numărul unu, în condițiile în care fotbaliștii sunt cu banii la zi, inclusiv pe luna iulie, în condițiile în care finanțarea a fost 100 la sută din fonduri private. Am fost puși în fața faptului împlinit, eu și conducerea tehnică, antrenorul Doru Oancea. În această zi o să trimit o hârtie oficială către AJF Alba„, a spus președintele Jenu Chirca.

Sportul Petrești a fost mereu în prim-planul fotbalului județean în ultimii ani, câștigând Liga a 4-a în acest an, Cupa și Supercupa AJF în vara precedentă.

Anii trecuți, retrageri similare s-au produs în cazul altor două campioane, Mureșul Vințu de Jos (2016) și Șurianu Sebeș (2017), care s-au desființat după ce au depășit barajul de promovare în Liga a 3-a.

Din 2015, echipa ce reprezintă o localitate componentă a municipiului Sebeș a avut un traseu ascendent, ridicând mereu ștacheta: 2016 – promovare în Liga a IV-a, 2017 – locul cinci, 2018 – locul doi, 2019 – campioana Ligii a IV-a. Pe lângă titlul cucerit la finele acestui sezon, în palmaresul grupării “alb-albastre” figurează alte două trofee județene adjudecate anul trecut: Cupa României (3-2, la Galtiu, cu Transalpina Șugag) și Supercupa AJF (4-2, la Vințu de Jos, cu CS Ocna Mureș), în competița “KO” eliminând pe CS Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea