Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Județean din Alba Iulia deschide un centru de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5-11 ani: PROGRAM de funcționare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Județean din Alba Iulia deschide un centru de vaccinare anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5-11 ani: PROGRAM de funcționare

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia va funcționa, de miercuri, 26 ianuarie, un centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Imunizarea protejează copiii atât de efectele directe, imediate ale bolii, cât și de efectele pe termen lung.

Centrul este organizat în sala de ședințe a SJU Alba Iulia, situată la parterul instituției (Bulevardul Revoluției 1989, nr 23) și funcționează de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Nu este necesară programare prealabilă, dar este obligatorie prezența unui adult, părinte sau tutore legal, în funcție de caz, respectiv prezentarea certificatului de naștere al copilului.

Centrul este organizat cu persoane calificate din cadrul secției de Pediatrie a SJU Alba Iulia. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia pun la dispoziția persoanelor care au nevoie de informații suplimentare nr. de telefon 0786 531 577 (disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00).

Vaccinul Comirnaty-Pfizer-BioNTech va fi administrat pentru imunizarea activă pentru prevenirea bolii. Vaccinul este aprobat, pentru administrarea la grupa de vârstă menționată, de către Agenția Europeană a Medicamentelor și de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Imunizarea previne apariția formelor severe de boală și previne apariția complicațiilor pe termen lung.

Copiii care prezintă comorbidități (boli cronice respiratorii, renale, hepatice, cardiace, malignități, boli inflamatorii intestinale, imunodepresie de diferite cauze) sunt mai expuși riscului de a dezvolta forme severe de COVID-19 după infecția cu virusul SARS CoV-2 în comparație cu copiii sănătoși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea