Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Spitalul din Câmpeni are nevoie de sprijinul CAS Alba și al primarilor din zona Munților Apuseni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intalnire Spital Campeni01Spitalul din Câmpeni care colectează impozite și taxe de la 7.500 de persoane și deservește aproximativ 60.000 de locuitori riscă să se închidă dacă nu va primi sprijinul Casei de Asigurări de Sănătate a Județului Alba și al primarilor din zona Munților Apuseni.

Recent a avut loc o dezbatere publică referitoare la situația spitalului din Câmpeni, iar primarul Călin Andreș ne-a informat că pentru a funcționa în bune condiții instituția are nevoie de 20 de paturi finanțate de CAS, care i-ar aduce în buget lunar, un miliard de lei vechi și de constituirea unei asociații de dezvoltare intercomunitare pentru sprijinirea spitalului din Munții Apuseni, respectiv a dispensarelor din zonă.

”Sunt primari total dezinteresați. Cred ca le este tot una dacă cetățenii din zonele lor se tratează într-un spital care are performanțe sau în unul superficial. Mă miră lipsa de atitudine a unor primari. Nu vreau să dau deocamdată nume”, a spus Călin Andreș care va avea în zilele următoare o discuție cu primarii din celelalte localități.

În zonă există spitalul din Abrud care are 7 secții, chirurgie, obstetrică-ginecologie, ORL, medicală, contagioase, pediatrie, fizioterapie plus serviciul de urgență.

Consiliul Județean Alba a alocat pentru spitalul din Câmpeni de anul trecut 13 miliarde lei vechi, a mai spus Andreș.

Una dintre propunerile ”vicelui” Florin Roman este ca spitalul din Câmpeni să urmeze exemplul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, să caute cele mai bune oferte și să liciteze pentru firmele care vor veni pe bursă cu cele mai mici prețuri. Astfel anual se poate reduce factura la electricitate cu 40-50%.

Spitalul din Munții Apuseni și-a prelungit termenul de acreditare până anul viitor în februarie martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea