// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Specialitatea poliţiştilor din Ocna Mureş -Incendiile de fânare cu autori necunoscuţi

 

La ferma de vaci “Trifoiul” din Uioara de Sus (Ocna Mureş) a avut loc un incendiu (al treilea în ultimii ani) în care a fost distrus un fânar de 1000 mp, cu furaje (36 tone paie orzoaică, 74 tone paie grâu, 30 tone fân din lucernă şi trifoi îmbalotaţi). Noroc cu pompierii din Aiud care au intervenit prompt şi împreună cu lucrătorii fermei au salvat 100 de vaci, 2 fânare şi o combină.
Incendiul se pare că a fost provocat de un individ care a dat foc unui teren pentru a-l elibera de cocenii de porumb. Poliţia din Ocna Mureş a trimis la faţa locului un agent care a luat act de incendiu şi a constatat că este vorba de un autor necunoscut. Adică cel mai simplu mod de a te spăla pe mâini şi de a bifa un caz rezolvat. Deşi, cam toată lumea din cartier ştie cum a izbucnit incendiul! Dar e greu să-ţi faci datoria cum trebuie, şi când trebuie, când poţi să te faci că lucrezi şi că eşti un copoi adevărat. Vinovat până la urmă este proprietarul care a făcut o plângere scrisă la Poliţie. Adică, fără hârtii şi birocraţie nu există nicio anchetă. Acum că am făcut şi noi o hârtie scrisă, aşteptăm să vedem în cât timp va fi soluţionat cazul şi prins făptaşul cunoscut! (A.C.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Răspunsuri la Specialitatea poliţiştilor din Ocna Mureş -Incendiile de fânare cu autori necunoscuţi

 1. Aurelian 30.03.2012 la 11:42

  Saracul militian respecta ordine, se pare ca s-a prohibit “priponirea cioroilor”, iar cum el bietul a dat de un autor material de rasa “cernita”, a inchis cazul cu “autor necunoscut”!

 2. unul 30.03.2012 la 14:19

  si arderea pasunilor se incadreaza in categoria: “am fost luati pe nepregatite”

  1. cand sunt inundatii – am fost luati pe nepregatite
  2. cand e zapada – am fost luati pe nepregatite
  3. de 1 mai – cand toate vaile si toti muntii sunt plini de gunuaie – am fost luati pe nepregatite
  4. cand e 1 decembrie, sau alte evenimente mari – am fost luati pe nepregatite
  5. cand sunt aduse moastele unui sfant sau cand se imparte agheazma – oamenii s-au calacat in picioare pentru ca autoritatile au fost luati pe nepregatite.

  etc.

  acum iarasi aceeasi poveste. in fiecare an se stie clar ca primavara se dau foc la pasuni si au loc incendii necontrolate.

  DE CE POMPIERII SI POLITIA NU FAC O CAMPANIE DE INFORMARE PRIN CARE SA ANUNTE POPULATIA ZILELE IN CARE SE POT INCENDIA PASUNILE SI CHIAR SA PARTICIPE LA SUPRAVEGHEREA FOCULUI.

  altefl in fiecare an vom avea incendii, in fiecare an cine are chef cand e vantul mai puternic se apuca sa dea foc la pasuni si se intampla si pagube materiale.

  deci vina este a autoritatilor care nu angajeaza specialisti care sa prevada acest lucru si sa organizeze din timp actiunile.

  asteptam sa vina anul viitor, iarna viitoare, primavara viitoare, inundatiile din acest an cand autoritatile iarasi vor fi luate ca de obicei pe nepregatite.

 3. Catre patronul de la ,,Trifoiul,,Uioara 30.03.2012 la 15:26

  D=le patron pagubit de la Trifoiul Uioara de Sus daca vrei sa se faca cercetari nu te mai adresa politiei din Ocne ci direct Parchetului Tribunalului Alba pentru ca procurorii sa traga la raspundere pe cine nu-si face datoria si de a urmari cercetarile….De te lasi pe mana politiei locale e …,,jale,,Repede o reclamatie sus…si atunci cazul nu moare !

 4. Parca au jeneral priceput in a gasi hoti....... 30.03.2012 la 15:30

  E un vice la primarie in Ocna care e general si care stie hotii si poate prinde si el primul incendiator……

 5. Circotasul 31.03.2012 la 8:47

  Se vede ca nu prea citesti presa. Eu m-am saturat de campania celor de la ISU (multa), dar prostii dau foc in continuare. Cu ce campanie sa stai in fata unui timpit care aflat singur da foc la un cimp si apoi pleaca.
  Slabut te prezinti UNUL

 6. punisher 01.04.2012 la 11:50

  Chiar ca esti slabut UNUL. Circotasul zice bine. Pai nu vad toti idiotii ca zilnic sunt incendii produse de la aprinderea vegetatiei? Vedem la TV ca au ars case, paduri si chiar oameni si mai trebuie campanie de informare? Doamne fereste sa se adune toata populatia deodata ca sa dea foc la toata vegetatia, ca iese un incendiu pe cinste, de arde tot orasul si satele din jur. Domnule UNUL ne povestesti de angajat specialisti in dat foc la pasuni. Pai asta trebuie interzis cu desavarsire. Pasunile ar trebui curatate nu incendiate, ca se iau subventii pentru curatat nu pentru incendiat. Daca cineva ar verifica poate ar vedea ca domnul Chira de la Trifoiul “incendiat” ia subventie pentru o pasune pe care nu o foloseste si nu-i face nimic, dar a dat-o unui cioban pentru ca sa nu se chiar vada ca nu e folosita. Nu cumva sa se observe si sa se inchida robinetul cu bani. Pana acum individul a lucrat la APIA si nu il deranja nimeni, ca doar se verifica singur sau il verificau colegii lui. Cat priveste incendiul, se pare ca Dumnezeu nu bate cu bata. Cate blestematii si ticalosii a facut acest Chira, nu e de mirare. Nu stiu daca exista cineva sa spuna ceva bun despre el. Ia intrebati-l pe varu’sau pe care tocmai l-a dat afara ca sa-i ia locul. Nici macar angajatii, sau mai ales ei nu pot spune ceva bun. Ma intreb cati au carti de munca. Dupa incendiul asta multi au inceput sa spuna cine e omul. Si chiar nu l-a compatimit nimeni.