Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Șpăgarul Silviu Bian nu vrea la închisoare – astăzi se judecă recursul la condamnarea pronunțată de Tribunalul București

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul albaiulianului Silviu Bian, fostul șef al ANOFM condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, se află astăzi pe rolul Curții de Apel București. Bian susține în continuare că este nevinovat și a atacat sentința dată în dată de Tribunalul București, la data de 23 mai.

”Îmi asum că am primit banii, am avut percepţia că sunt bani pentru campania mea electorală şi că reprezintă un ajutor de la un prieten, în calitate de persoană fizică, nu de director. De aceea eu cred şi acum că banii primiţi nu reprezintă mită, iar eu nu pot fi acuzat de luare de mită”, a declarat acesta în fața instanței.

Silviu Bian a fost condamnat pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită în formă continuată, faptă susţinută de procurori în instanţă cu interceptări telefonice şi un film care a surprins flagrantul. Acesta are de înapoiat peste 1 milion de lei (250.000 euro), bani care au fost dobândiţi în urma infracţiunii de care este acuzat. Pentru recuperarea acestei sume Tribunalul Bucureşti a dispus menţinerea sechestrului instituit de procurorii DNA asupra întregii lui averi: o casă, un cabinet medical şi un apartament în Alba Iulia, un apartament în Cluj şi trei terenuri – unul în Cluj, unul în Alba Iulia şi unul la Ighiu.

Fostul șef al ANOFM este acuzat că ar fi primit, în mod repetat, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, suma de 101.000 lei şi 22.000 euro de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM, în special de la cei de la Râşnov (Braşov).

În calitate de ordonator principal de credite Silviu Bian trebuia să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, procent care reprezenta partea ce trebuia plătită de Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă implicate în proiect. Astfel, el ar fi condiţionat plata acestor sume de şpăgile primite. Bian a fost reţinut de procurori în octombrie 2011 în urma unui flagrant şi apoi eliberat sub supraveghere patru luni mai târziu având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, Alba Iulia.

În acelaşi dosar, denunţătorul lui Bian, Cristache Ristea, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitare la luare de mită, iar Alexandra Maria Ţichindelean a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea