Rămâi conectat

Sport

SOS! Din lipsă de fonduri, șahiștii de mare valoare de la CSU Alba Iulia pleacă la alte cluburi din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șahul albaiulian, cu rezultate excepționale obținute în ultima perioadă, riscă să își piardă valorile din cauza lipsei de finanțare.

Adrian Secheres triplu medaliat cu CSS 1 Timisoara la Campionatele Nationale de juniori pe echipe.

CSU Alba Iulia nu a participat din lipsa de fonduri.

Municipiul Iasi a fost in perioada 21-29 iulie gazda Campionatelor Nationale de juniori pe echipe, competitie care reuneste anual la start cele mai puternice pepiniere sahiste din Romania, dar si cluburi care detin resurse financiare ce le permit transferarea unor juniori valorosi si alcatuirea unor echipe competitive. La editia din acest an au participat 37 de cluburi, unele cluburi avand inscrise mai multe echipe de baieti si fete la cele 14 categorii de varsta.

Evoluand la prima masa pentru CCS 1 Timisoara la categoria baieti 18 ani, juniorul teiusan Adrian Secheres a avut o evolutie foarte buna, terminand neinvins in cele 3 probe de sah clasic, sah rapid si blitz, la ultima dintre probe reusind sa castige toate cele 4 partide jucate, iar in proba de sah rapid obtinand de asemenea cel mai bun rezultat individual la masa 1. Echipa la care este legitimat Adrian a obtinut 3 medalii: aur la sah clasic, argint la sah rapid si aur la blitz.

 

Din lipsa de fonduri, CSU Alba Iulia nu a participat la aceasta importanta competitie nationala, desi albaiulienii legitimati la club Mihnea Costachi, George Ileana, Iustin Ciorgovean si Radu Tampea sunt printre cei mai buni juniori din tara la categoriile lor de varsta, iar echipa de juniori a clubului ar fi avut statutul de principala favorita la titlu la categoria baieti 16 ani.

 

Din pacate, desi au obtinut in ultimii ani rezultate remarcabile pe plan national si international, tinerii sahisti albaiulieni continua sa nu beneficieze de vreun sprijin financiar din partea clubului sau a autoritatilor locale. In aceste conditii, plecarea lor spre alte cluburi din tara este iminenta, urmand a se produce in urmatoarea perioada de transferari stabilita de Federatia Romana de Sah.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea