Sorin Groza, fost referent la Primăria Sebeș, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual

La data de 02.03.2016, prin decizia penală nr. 232/A/2016, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus condamnarea inculpatului Groza Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată. Totodată, a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

judecator-justitieÎn fapt, Groza Sorin, în calitate de referent în cadrul Primăriei Sebeș – Biroul Colectare și Creanțe Bugetare, în perioada anilor 2012 – 2014, a eliberat în fals, mai multor persoane, 32 certificate de atestare fiscală în care a înscris date nereale privind cuantumul impozitelor datorate acestei unități administrative.

Dosarul a fost constituit ca urmare a depunerii unui denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba dispunând delegarea lucrătorilor S.J.A. Alba pentru efectuarea unor acte de urmărire penală.

Sentința este definitivă. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...