Rămâi conectat

Actualitate

SONDAJ INSOMAR: Românii cred că premierul Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SONDAJ INSOMAR: Românii cred că premierul ar trebui să-și dea demisia

Doi din trei români sunt de părere că Florin Cîțu ar trebui să demisioneze din funcția de premier. De asemenea, românii cred că acesta nu ar trebui să fie nici la șefia Partidului Național Liberal, arată un sondaj realizat de INSOMAR.

Sondajul a fost făcut după ce s-a descoperit că premierul a fost condamnat în SUA la două zile de închisoare, fiind prins în timp ce conducea sub influența alcoolului. În plus, Florin Cîţu a fost dat în judecată pentru că nu ar fi returnat un împrumut de aproape 7 mii de dolari.

În urma acestor scandaluri, românii spun că Florin Cîțu ar trebui să demisioneze. În plus, o parte dintre români consideră că rezultatele guvernării nu sunt pe măsura așteptărilor.

Astfel, sondajul arată că 70% dintre români cred că Florin Cîțu ar trebui să își dea demisia din funcția de premier și nu ar trebui să devină președintele PNL.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și are un grad de încredere de 95%.

1. Premierul Cîţu a fost condamnat în Statele Unite ale Americii pentru că a condus autoturismul sub influenţa alcoolului. Justiţia americană l-a acuzat şi pentru faptul că nu a mai returnat 7 mii de dolari împrumutaţi de la o bancă! Credeţi că Florin Cîţu merită să mai rămână în funcţia de premier al României?

Da – 23.11%

Nu – 68.93%

Nu răspund – 7.96%

2. Pornind de la aceleaşi informaţii, consideraţi că Florin Cîţu poate să fie preşedinte al Partidului Naţional Liberal?

Da – 21.46%

Nu – 70.97%

Nu răspund – 7.57%

3. Cât de mult credeţi că pierde PNL din cauza faptului că a ascuns din biografia sa dosarele instrumentate în Statele Unite?

Foarte mult – 48.45%

Mult – 33.40%

Puţin – 7.57%

Foarte puţin – 6.12%

Deloc – 4.47%

4. Sunteţi mulţumit de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis faţă de dezvăluirile privind dosarele lui Florin Cîţu din Statele Unite ale Americii?

Foarte mulţumit – 6.60%

Mulţumit – 7.09%

Puţin – 17.57%

Foarte puţin – 20.97%

Deloc – 47.77%

5. Credeţi că apariţia în presa internaţională a unor articole despre dosarele lui Florin Cîţu influenţează negativ încrederea partenerilor europeni şi americani în Guvernul României?

Da – 71.94%

Nu – 20.49%

Nu răspund – 7.57%

6. Cine credeţi că trebuie să fie preşedinte al Partidului National Liberal?

Ludovic Orban – 59.32%

Florin Cîţu – 21.84%

Altul – 18.83%

sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea