Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ: Încrederea în Klaus Iohannis a ”explodat”, dar românii vor în continuare Guvernul Ponta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit stiripesurse.ro, încrederea populației în Klaus Iohannis cunoaște o creștere spectaculoasă din perioada de dinaintea campaniei și până la anunțarea victoriei sale în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, de la 25% dintre intervievați care aveau multă sau foarte multă încredere în el înainte de campania electorală la 61% dintre aceștia care dau aceleași răspunsuri în urma organizării celui de -al doilea tur de scrutin, potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de IRES după alegerile prezidențiale.

Încrederea în Victor Ponta prezintă o scădere în urma pierderii alegerilor, ajungând de la 33% la 27%.

sondaj

Klaus Iohannis se bucură de încredere în proporție mai ridicată din partea bărbaților, a tinerilor și a persoanelor cu studii superioare. Regiunea țării unde are cel mai ridicat scor de încredere, așa cum este de așteptat, este Transilvania (foarte multă + multă încredere – 69,3%), iar cea unde se bucură de cel mai scăzut scor este Sudul țării (foarte multă + multă încredere – 55,7%). De asemenea, Klaus Iohannis se bucură de încrederea a 28,5% dintre votanții lui Victor Ponta. Victor Ponta, pe de altă parte, se bucură de încrederea a doar 6,7% dintre votanții lui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, primul sondaj de opinie realizat după alegerile prezidențiale arată că românii nu consideră oportuna venirea PNL la guvernare și că Guvernul Ponta trebuie să rămană.

Totodată, conform rezultatului, chiar dacă PSD a scăzut cu 13% în încredere, ACL nu a reușit să își aroge imaginea lui Klaus Iohannis, și a crescut cu doar două procente.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea