Rămâi conectat

Actualitate

Şomerii aiudeni calificaţi gratuit în turism

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Azi, 7 octombrie, la ora 12.00, Primăria municipiului Aiud este gazda seminarului de prezentare a proiectului „Măsuri integrate în domeniul turismului” ce îşi propune creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a persoanelor fără ocupaţie sau care se află în căutarea unui loc de muncă. Şomerilor din Aiud li se oferă în acest fel şansa de a se perfecţiona în domeniul turismului şi al dezvoltării antreprenoriale, proiect care beneficiază de sprijinul primarului Horaţiu Josan.
Pe lângă cursurile gratuite de calificare în profesii precum agent de turism, ghid de turism, recepţioner şi lucrător în pensiune, proiectul oferă şi alte facilităţi, susţine Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud. Pentru participarea la cursuri, pe durata întregii perioade a calificării se acordă o subvenţie în valoare de 400 lei şi suma de 100 lei pentru transport. Nu în ultimul rând, se vor acorda premii în sumă totală de 150.000 lei pentru 50 la sută dintre cursanţi, mai exact pentru cei care se vor remarca prin prezenţa la cursuri, activitatea în cadrul acestora şi rezultatele obţinute la testări. Totodată, se oferă şi sprijin în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul unei burse electronice, dezvoltată în cadrul proiectului, dar şi consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă. Aiudenii sunt aşteptaţi azi, la ora 12.00, la sediul primăriei, cu actul de identitate în original şi în copie.
„Problema lipsei locurilor de muncă e actuală, din păcate, iar situaţia economică din România favorizează acutizarea ei. În calitate de primar al Aiudului şi ţinând cont de promisiunea pe care am făcut-o în sensul sprijinirii creării locurilor de muncă, mi se pare mai mult decât firesc să sprijin personal acest proiect, după cum am susţinut şi oricare alte demersuri care aveau acelaşi scop. Oferta lansată e mai mult decât interesantă şi sper să participe cât mai mulţi cetăţeni la seminarul care are loc azi, la primărie”, a declarat primarul Horaţiu Josan.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea