Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Soluție în dosarul tinerilor din Alba judecați pentru trafic de droguri – pedepse de 2 și 3 ani de închisoare cu suspendare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raul Mihai Nichimiş, Mihai Romoşan, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu, Marius Aldea, Grigore Aldea, Adriana Aldea, Ionuţ Cotuţiu, Ana Giurgiu, cei 9 inculpaţi judecați de Tribunalul Alba pentru trafic de droguri au recunoscut săvârşirea faptelor și și-au primit astăzi pedepsele.

Potrivit reprezentantului instanței, Marius Cornel Aldea, Ionuţ Gabriel Cotuţiu, Mihai Romoşan, Adriana Bianca Aldea, Grigore Aldea şi Ana Giurgiu au fost condamnați la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi 1 an interzicerea unor drepturi, urmând ca pe durata termenului de încercare de 8 ani să se supună măsurilor prevăzute de art. 86/3Cod penal, iar pe inculpaţii Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu, Raul Mihai Nichimiş la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi 1 an interzicerea drepturilor prev de art.64 lit a teza II , b Cod penal.

Cu privire la cei 6 inculpaţi judecaţi în stare de arest preventiv Tribunalul Alba a dispus punerea în libertate dacă nu sunt arestaţi în alte cauze iar pentru ceilalți 3 s-a revocat măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Cu privire la inculpatul Robert Tică, parte în acelaşi dosar (arestat în lipsă) s-a disjuns cauza şi s-a format un dosar nou cu nr. 14170/107/2012, cu termen de judecată la data de 28.01.2013.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi comunicare cu părţile lipsă. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de apel Alba Iulia”, se arată în comunicatul de presă emis de instanța din Alba.

Reamintim că în acest dosar 8 inculpați au fost reținuți de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de haşiş, instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Dintre aceștia 7 tineri au primit mandate de arestare: Aldea Marius Gabriel, Cotuțiu Ionuț Gabriel, Romoșan Mihai, Tică Robert (în lipsă), Burcin Paul, Ghenescu Emanuel Cornel şi Nichimiș Raul Mihai. În același dosar este cercetată în stare de libertate mama unuia dintre tinerii inculpați – Aldea Bianca Adriana.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş), ce erau destinate comercializării către  consumatori din județul Alba, la preţul de 60 de lei/gram.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba în data de 8 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea