Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şoferii români vor fi amendaţi automat de noul sistem ”e-SIGUR”: Traficul rutier monitorizat prin radare fixe și camere de supraveghere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şoferii români vor fi amendaţi automat de noul sistem ”e-SIGUR”, prin intermediul imaginilor surprinse de radarele fixe și camerele de supraveghere.

Legea care stabileşte măsuri de eficientizare a monitorizării traficului rutier a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, a transmis, joi, Administraţia Prezidenţială.

Noua lege vizează monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice într-un sistem integrat şi reglementează condiţiile în care pot fi utilizate datele colectate astfel.

Actul normativ prevede instituirea Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, denumit e-SIGUR, sistem de interes naţional, complementar sistemelor inteligente de transport.

„Prin instituirea e-SIGUR se urmăreşte realizarea obiectivului general al Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 682 din 25 mai 2022, respectiv reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în urma producerii accidentelor rutiere”, stipulează legea.

Monitorizarea traficului rutier pe drumurile publice se realizează prin intermediul sistemelor de transport inteligente, parte integrantă din drum, într-un sistem integrat şi interoperabil.

Sistemul e-SIGUR va semnala:

-depășirea limitei maxime admise de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum
-încălcarea interdicţiei sau restricţiei de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare
-nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului
-conducerea pe drumurile publice un vehicul a cărui înmatriculare este suspendată
-nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată
-comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice
-controlul achitării tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea