Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şoferii care claxonează în trafic, în mod abuziv, riscă amenzi de până la 800 de lei. Reguli importante pentru folosirea corectă a mijloacelor de avertizare sonoră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şoferii care claxonează în trafic, în mod abuziv, riscă amenzi de până la 800 de lei. Există câteva reguli importante pentru folosirea corectă a mijloacelor de avertizare sonoră.

Regulamentul Codului rutier impune două reguli importante pentru șoferi, atunci când este vorba despre folosirea claxonului în trafic. Claxonul trebuie folosit de la o distanță minimă de 25 de metri.

„Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 m față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației”, se arată în regulament.

Şoferilor le este interzis „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”.

Claxonul este un mijloc de avertizare, nu unul de pedepsire, pe care șoferii să-l folosească pentru a-și vărsa nervii imediat după evitarea unui pericol în trafic.

Conform Codului rutier, nerespectarea regulilor de folosire a mijloacelor de avertizare sonoră de către șoferi se poate sancționa cu patru sau cinci puncte-amendă. Adică, în momentul de față, 580 sau 725 de lei amendă.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea