Rămâi conectat

Cultură Educație

Şoc: examen scris în locul probelor orale pentru suplinitorii calificaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prin Ordinul nr. 4660/20.07. 2011, ministrul Daniel Funeriu a aprobat modificarea şi completarea Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, aprobate prin OMECTS nr. 5616/2010, schimbând astfel regulile jocului în timpul jocului. Cele mai importante modificări se referă la faptul că suplinitorii calificaţi care doresc să participe la concursul din 4 august nu vor mai susţine probe orale, ci probe scrise, cu subiecte naţionale, iar examenul se va desfăşura în condiţii similare concursului de titularizare din 13 iulie, inclusiv cu camere de supraveghere video. Centrele de evaluare vor fi stabilite de MECTS, nefiind exclusă posibilitatea ca lucrările să fie corectate în alte centre universitare din ţară. Noile reglementări aduc însă şi prevederi lăudabile. Astfel, candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă din concursul de titularizare din 13 iulie nu se vor putea înscrie la examenul pentru suplinitori calificaţi. De asemenea, ei îşi vor putea lua adio de la posturile didactice în anul şcolar 2011 – 2012, ca de altfel şi candidaţii care vor fi eliminaţi la concursul din 4 august. O altă prevedere se referă la faptul că şi suplinitorii calificaţi vor putea fi încadraţi pe orele neocupate în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă, iar învăţătoarele şi educatoarele, până la o normă întreagă.
De asemenea, a fost modificat calendarul mişcării de personal. Astfel, rezultatele concursului de suplinire vor fi afişate în 8 august, cu 3 zile mai târziu decât fusese stabilit iniţial, contestaţiile se înregistrează în 8 – 9 august şi vor fi rezolvate în 10 august, afişarea rezultatelor finale fiind programată pentru 11 august. Acordarea orelor rămase neocupate în regim de cumul sau plata cu ora suplinitorilor calificaţi va avea loc odată cu cea a personalului didactic titular şi cadrelor didactice asociate şi pensionate, în şedinţa publică din 29 august.
Înscrierile pentru concursul de suplinire se vor face în 1 – 2 august, când vor avea loc revalidarea fişelor de înscriere de către candidaţi (prin semnătură) pentru cei înscrişi în perioada 14 – 25 iunie şi se vor depune dosarele pentru: detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată, completarea normei didactice, detaşare la cerere prin concurs specific, suplinire (candidaţi neînscrişi în 14 – 25 iunie şi candidaţii care solicită suplinire în baza notelor la concursurile din iulie 2009 sau 2010).
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea